Áramot spórol a Philips monitora

tp vision philips 272b1g monitor
Philips 272B1G
Vágólapra másolva!
Itt a márka legzöldebbnek titulált kijelzője.
Vágólapra másolva!

Nem fogható rá a monitorok gyártóira, hogy ne frissítenék folyamatos a termékeikben használt technológiát, azonban a minél magasabb felbontás és képfrissítési sebesség, a minél jobb színhűség hajkurászása kissé mintha elterelte a figyelmüket néhány olyan innovációról, amelyeket könnyen és olcsón be lehetne építeni a termékekbe.

Philips 272B1G Forrás: TP Vision

A TP Vision most kiváló példákkal szolgált erre. Az általános felhasználásra szánt Philips 272B1G monitora egyrészt képes a mobilokhoz hasonlóan a környezeti fény erőssége alapján beállítani a panel fényerejét, másrészt pedig érzékeli, ha nem ül előtte senki, és ilyenkor áramspórolási célból szinte nullára visszaveszi a kijelző fényerejét.

A gyártó szerint ez az eddigi legzöldebb Philips monitor, az A++ energiatanúsítványa mellett 100 százalékban újrahasznosítható anyagokból készült, továbbá nincs benne ólom, higany, PVC/BFR.

Mindezektől eltekintve egy meglehetősen tipikus, általános célokra javasolt monitorról van szó, bár a szokásosnál nagyobb méretű:

  • 27 hüvelykes és 1920×1080 pixeles IPS panel dolgozik benne,
  • 75 Hz képfrissítési sebességre képes,
  • a betekintési szögei 178 fokosak,
  • a fényereje maximum 250 cd/m²,
  • a válaszideje 4ms,
  • és támogatja a VESA Adaptive Sync technológiát is.
Philips 272B1G Forrás: TP Vision

Színhűségét tekintve az sRGB színtér 98 százalékát, az NTSC-nek pedig a 76 százalékát fedi le, így nem grafikai munkára megfelel.

Portokban sem szenved hiányt: VGA, DVI-D, DisplayPort 1.2 és HDMI 1.4 csatlakozókkal, négyportos USB 3.2 hubbal, fejhallgatókimenettel, mikrofonbemenettel rendelkezik. Az utóbbiakból sejthetően beépített hangszórókat is kapott, 2 wattos sztereó hangszórópár található benne.

Philips 272B1G Forrás: TP Vision

A piaci bevezetés alatt álló Philips 272B1G egyetlen gondját az ára jelenti, az Egyesült Királyságban bruttó 200 fontot, azaz olyan 77 ezer forintot kérnek majd érte. Érzésünk szerint ezt sok vásárló túlzónak tarthatja egy Full HD felbontású monitorért.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!