Ma ránk szakad az ég: zivatarok és felhőszakadás miatt adtak ki figyelmeztetést

Égszakadás Újpesten 2020 június 29-én , eső, zivatar, nyár, szél, vihar
Vágólapra másolva!
Zivatarok és felhőszakadás miatt is másodfokú figyelmeztetést adtak ki csütörtökre több megyére. Heves viharok főleg az Alföldön lehetnek.
Vágólapra másolva!

Reggel főként a Dunántúl északkeleti részén alakulhatnak ki zivatarok, melyek várhatóan átterjednek a Duna-Tisza közére, az Északi-középhegység térségére is. Csütörtökön napközben országszerte jó feltételek mutatkoznak intenzív zivatarok, helyenként felhőszakadás, jégeső kialakulásához, de

- írja figyelmeztető előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Égszakadás Újpesten 2020 június 29-én Fotó: Szabó Gábor - Origo

A zivatarokat helyenként rövid idő alatt 20-40 mm csapadék, viharos szél kíséri, de

egy-egy helyen 50 millimétert is meghaladó csapadék, nagyméretű jég és 80-90 kilométer per órát meghaladó szélroham is valószínű.

Heves zivatar legjobb eséllyel csütörtök délután, kora este alakul ki az Alföldön.

Zivatarok miatt másodfokú, narancssárga figyelmeztetés van érvényben Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Somogy, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyékben, az ország többi részére pedig elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adtak ki.

Felhőszakadás miatt Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben másodfokú, narancssárga figyelmeztetés van érvényben, az ország többi részére pedig elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adtak ki.

Hőség miatt elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben Somogy, Fejér, Tolna, Baranya, Pest, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád-Csanád és Békés megyékben.