Bajkai István: Az önkormányzatok vannak a szükséges információk birtokában

Vágólapra másolva!
Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a Munkácsy vándorkiállításról, valamint az Airbnb-s lakások körüli feladatokról.
Vágólapra másolva!

A politikus megemlékezett az elmúlt héten tragikus közlekedési balesetben elhunyt képviselőtársáról, Koncz Ferencről, akiről a Parlament tegnapi plenáris ülésén is megemlékeztek. Hozzátette, a Fidesz-KDNP a saját halottjának tekinti a politikust, a családjának mindenben segítséget nyújtanak. Egy olyan politikus hunyt el, aki sokat dolgozott, aki felvirágoztatta Szerencs városát.

Bajkai István beszámolt a Hatvanban megrendezésre került Munkácsy kiállításról, amelyet a nevét viselő alapítvány szervezett, a politikus a kuratórium elnökeként tevékenykedik. Megjegyezte, az alapító, Pákh Imre kérte fel erre a feladatra, számukra a legfontosabb, hogy Munkácsy Mihály nevét megismertessék a világgal. A mostani vándorkiállítás, amely nemrég ért el Hatvanba minden színhelyen nagy sikereket ért el, a 63 kép a teljes Munkácsy életművet felöleli. A legutóbbi helyszínen, Mosonmagyaróváron is több mint százezren tekintették meg. Ma már elmondható, a mostani kor teljesen megbecsüli Munkácsy művészetét. A képviselő beszélt arról a jogi vitáról is, ami Pákh Imre és a magyar állam között volt, aminek ma már szerencsére vége, így az állam megvette Pákh Imrétől Munkácsy Mihály Krisztus trilógiáját, ma már mindenki megnézheti egy csodálatos kiállítóhelyen Debrecenben.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.