A problémák megoldásában a kormány minden segítséget megad

Vágólapra másolva!
Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője, a Fidesz szóvivője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a Lánchíd felújításának jelenlegi állásáról, a fővárosi vezetés ígérgetéseiről.
Vágólapra másolva!

Hollik István beszélt a Lánchídról, amelynek felújításáról a fővárosi vezetés azt mondta, rövidesen kiírják a közbeszerzési pályázatot, mint hozzátette, egyelőre tart a kormány türelme, de ez már nagyon fogytán van.

Még csak ígérgetések hangoztak el, de konkrét előrelépés még nem történt. Megjegyezte azt is, hogy a Budapesti Közlekedési Központ felügyelőbizottságának fideszes képviselője írta meg, hogy a soron következő ülésükön sem lesz szó a híd felújításáról, a közbeszerzés kiírásáról, azaz jelenleg nem lehet tudni, hogy mi van.

Vannak még más ügyek is, mint például azon új villamosoké is, amelyeket már üzembe kellett volna helyezni, mert rövidesen az ezekre kapott uniós támogatást vissza kell fizetni. Arra a kérdésre, hogy mit lehet ilyenkor tenni, Hollik István megjegyezte, a választói akaratot nem lehet semmibe venni, a budapestiek többsége Karácsony Gergelyt bízta meg a főpolgármesteri teendőkkel, így helyette más nem vezetheti a várost. A kormány nem tud mást tenni, mint drukkolni annak, hogy több közbeszerzési ügyet ne rontsanak el.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.