Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Az UEFA bízik abban, hogy meg lehet rendezni a City-Real BL-visszavágót

Real Madrid v Manchester City: UEFA Champions League 2020,February,Football,Madrid,Manchester City,Real Madrid,Soccer
MADRID, SPAIN - FEBRUARY 26: Head coach of Real Madrid Zinedine Zidane (R) greets head coach of Manchester City Pep Guardiola (L) ahead of the UEFA Champions League round of 16 first leg soccer match between Real Madrid and Manchester City at Santiago Bernabeu in Madrid, Spain on February 26, 2020. Burak Akbulut / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) bízik abban, hogy a tervezett időpontban megrendezhető lesz a Real Madrid Manchester City elleni idegenbeli visszavágója a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében annak ellenére, hogy a madridiak egyik játékosának pozitív lett a koronavírustesztje.

A Real kedden jelentette be, hogy Mariano Díaznál hétfőn mutatták ki a vírust, de hozzátette, a csatár teljesen tünetmentes, és házi karanténba került.
A madridi együttes még február végén 2-1-re kikapott hazai környezetben a BL-nyolcaddöntős párharc első meccsén, és jövő szombaton lép pályára a manchesteri Etihad Stadionban.

- írta a brit médiának küldött közleményében az európai szövetség, amely kiemelte, reméli, hogy a mérkőzés lebonyolítását az eset nem befolyásolja majd.

Guardiola és Zidane első csatáját előbbi nyerte Madridban Forrás: Anadolu Agency via AFP/2020 Anadolu Agency/Burak Akbulut

Spanyolországban az elmúlt hetekben naponta több ezer új koronavírusos esetet regisztrálnak, a fertőzöttek száma pedig már több mint 298 ezer.

A koronavírus-járvány miatt sokáig kérdéses volt, hogy hol rendezik majd meg a még le nem játszott négy visszavágót a BL-nyolcaddöntőben. Végül az a döntés született, hogy a pályaválasztók saját stadionjukban mérkőzhetnek, ugyanakkor az angliai szabályozások miatt a Spanyolországból érkezőkre karantén várna. A helyzeten az angol sajtóban hétfőn megjelent hír szerint a kormány engedménnyel segít, így a spanyol együttes tagjainak nem kell karanténba vonulniuk, mielőtt pályára lépnek Manchesterben.

Mindent egy helyen az Eb-ről