A Los Angeles Lakers megnyerte a nyugati főcsoportot

Los Angeles Clippers v Los Angeles Lakers sport,nba,basketball
LAKE BUENA VISTA, FLORIDA - JULY 30: LeBron James #23 of the Los Angeles Lakers dribbles the ball against Kawhi Leonard #2 of the LA Clippers during the third quarter of the game at The Arena at ESPN Wide World Of Sports Complex on July 30, 2020 in Lake Buena Vista, Florida. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Mike Ehrmann/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Los Angeles Lakers nyert a Utah Jazz ellen a hétfői játéknapon és ezzel megszerezte a nyugati főcsoport első helyét az alapszakaszban.

A kaliforniai csapat sikerének fő letéteményese Anthony Davis volt: a center 42 ponttal és 12 lepattanóval járult hozzá csapata sikeréhez. LeBron James 22 pontja mellett kiosztott kilenc gólpasszt is. Az 51/15-ös győzelmi mutatónál tartó Lakers a harmadik negyed végén egy 14-0-s sorozatot produkált, ezzel alapozta meg győzelmét.

A Los Angeles-i klub legutóbb a 2009/2010-es idényben végzett a nyugati főcsoport élén.

A San Antonio Spurs egy lépéssel távolabb került attól, hogy - NBA-rekordot javítva - sorozatban 23. alkalommal is bekerüljön a rájátszásba, miután két ponttal kikapott a Philadelphia 76erstől. A 76ers győztes kosarát Shake Milton szerezte 7,2 másodperccel a végső dudaszó előtt. A 40/27-tel álló Philadelphiában Joel Embiid 27 pontig jutott.

LeBron Jamesék biztosan megelőzik a városi rivális Clipperst Forrás: AFP/2020 Getty Images/Mike Ehrmann

A Denver Nuggets hosszabbításban kerekedett az Oklahoma City fölé, a győztes együttesből a szerb Nikola Jokic 30 pontjából nyolcat a ráadásban szerzett. A denveriek sikerének értékét növeli, hogy keretéből három kezdőjátékos - Will Barton (térdsérülés), Gary Harris (csípősérülés) és Jamal Murray (hajlítóizom-sérülés) - is hiányzott.

A "beugrók" közül az újonc Michael Porter Jr. 37 ponttal hálálta meg a bizalmat.


A liga 2019/20-as szezonja a floridai Disney World szórakoztatóközpontban fejeződik be, ahol a szünet előtt a rájátszásba már bejutó vagy oda eséllyel pályázó 22 csapat zárt kapuk mögött, teljes elszigeteltségben, egy úgynevezett "buborékban" vívja meg a végjáték mérkőzéseit. Minden csapat nyolc mérkőzést játszik az alapszakaszból, majd augusztus 17-én indul a rájátszás, a finálé pedig legkésőbb október 13-án zárul.

Eredmények:
Utah Jazz-Los Angeles Lakers 108-116
Oklahoma City Thunder-Denver Nuggets 113-121 - hosszabbítás után
Washington Wizards-Indiana Pacers 100-111
New Orleans Pelicans-Memphis Grizzlies 109-99
Philadelphia 76ers-San Antonio Spurs 132-130
Toronto Raptors-Miami Heat 107-103