Új nőgyógyászati terméket visz nemzetközi forgalomba a Richter

tabletta gyógyszer pills pirula
Vágólapra másolva!
A Richter Gedeon Nyrt., valamint a Palette Life Sciences AB bejelentették, hogy az Európai Gazdasági Térség 30 tagállamára vonatkozó decentralizált törzskönyvezési eljárás keretében a Richter és a Palette a Lidbree-re vonatkozóan megkapták a nemzeti forgalombahozatali engedélyt az Egyesült Királyságban - olvasható a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A termék egy saját fejlesztésű, innovatív, hőre zselésedő, méhen belüli gél, amely jelentős fájdalomcsillapító hatást nyújthat hétköznapi nőgyógyászati beavatkozások során.
Vágólapra másolva!

A Lidbree forgalombahozatali engedélyét klinikai kutatásokból és a belső női nemi
szervek érzőidegekkel átszőtt területeinek vizsgálatából származó számottevő adatmennyiség támasztja alá. A klinikai vizsgálat megállapította, hogy a Lidbree kezelést követően jelentősen csökkent a nőgyógyászati beavatkozáson áteső hölgyek fájdalom- és diszkomfort érzete.

- mondta Gunvor Ekman-Ordeberg, a Karolinska Intézet orvosprofesszora, a Lidbree program alapítója. Ezek olyan eljárások, amelyeket rutinszerűen jelenleg fájdalomcsillapítás nélkül hajtanak végre. A Lidbree egy innovatív érzéstelenítő hatású lidocaine tartalmú gél, amely felhelyezéskor a méh nyálkahártyájához tapad és ezáltal kiváló fájdalomcsillapító hatást nyújt. A több mint 40 éven át tartó kutatások megkoronázása, hogy a klinikai gyakorlat számára elérhetővé válik egy innovatív, egyszerű, de hatásos készítmény.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A Richter és a Palette 2017 októberében állapodtak meg ennek a fájdalomcsillapító hatású gyógyszerkészítménynek az Európában és bizonyos, egyéb piacokon történő forgalmazásáról.

"Minden támogatást megadunk partnerünknek, a Richternek ahhoz, hogy sikeresen vezessék be a készítményt. Ugyanakkor, jövőbeli regionális partnercégekkel együttműködve tervezzük
további piacokon is a termék bevezetését, mint például az Egyesül Államokban" - tett hozzá
Helena Jansson, a Palette Life Sciences AB ügyvezető igazgatója.

- nyilatkozta Horváth Tibor, a Richter Gedeon Nyrt. kereskedelmi igazgatója.