A Calgary Flames bejutott az NHL rájátszásába

Calgary Flames v Winnipeg Jets sport,ice hockey,national hockey league
EDMONTON, ALBERTA - AUGUST 06: Sean Monahan #23 of the Calgary Flames is congratulated by his teammates after scoring an empty-net goal against the Winnipeg Jets during the third period in Game Four of the Western Conference Qualification Round prior to the 2020 NHL Stanley Cup Playoffs at Rogers Place on August 06, 2020 in Edmonton, Alberta. Jeff Vinnick/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Calgary Flames csütörtökön magabiztosan nyert a Winnipeg Jets ellen és ezzel második csapatként jutott az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) rájátszásába a koronavírus-járvány miatt bevezetett selejtezőből.

Az NHL alapszakasza március 12-én szakadt félbe a járvány miatt. Most csak azok a csapatok folytathatják, amelyek a szünet előtt már bekerültek a rájátszásba, vagy reális esélyük volt oda bejutni.

A talpon maradt 24 együttes két helyszínen, Torontóban és Edmontonban játszik zárt kapuk mögött, teljes elszigeteltségben, hivatalos elnevezéssel "buborékban".

A keleti és nyugati főcsoportok első négy helyezettje rangsoroló körmérkőzéseket játszik, a fennmaradó nyolc-nyolc csapat pedig három győzelemig tartó selejtezőt vív, míg ki nem alakul a rájátszás 16 szereplős mezőnye.

Eredmények,
Selejtezők:

Winnipeg Jets-Calgary Flames 0-4
A párharcot a Calgary nyerte 3-1-re

Minnesota Wild-Vancouver Canucks 0-3
A párharc állása: a Vancouver vezet 2-1-re

Columbus Blue Jackets-Toronto Maple Leafs 4-3, hosszabbítás után
Az állás: a Columbus vezet 2-1-re

A párharcok az egyik csapat harmadik győzelméig tartanak.

Rangsoroló mérkőzések:
Philadelphia Flyers-Washington Capitals 3-1
St. Louis Blues-Vegas Golden Knights 4-6

A csapatok körmérkőzéseket vívnak.