Lett válogatott kosarast igazolt a PEAC-Pécs

- Basket Horizontal
Spain's Cristina Ouvina (R) and Latvia's Paula Strautmane (L) vie for the ball during Women's Eurobasket 2019 Basketball match in Riga, Latvia, on June 30, 2019. (Photo by Ilmars ZNOTINS / AFP)
Vágólapra másolva!
A lett válogatott Paula Strautmane a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapatában folytatja pályafutását.

A pécsi klub honlapján kiemelte: a 23 éves játékost a TTT Rigától igazolták, amely a legutóbbi idényben az Euroligában szerepelt. A tájékoztatás szerint Strautmane a második külföldi kosaras a keretben, és a jövő héten érkezik majd Pécsre, ahol az orvosi vizsgálatokat követően kapcsolódik be a munkába.

A játékos már tavaly, egyetemi tanulmányai végeztével is képbe került a pécsieknél, ám akkor a hármas-négyes poszton bevethető Strautmane az Egyesült Államokból hazatérve - 2015 és 2019 között a Connecticut államban lévő Quinnipiac University csapatában kosárlabdázott - családi okok miatt Lettországban maradt.

Kond Árpád, a pécsiek ügyvezetője hangsúlyozta: fiatal, mégis meghatározó tudású, nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező játékost igazoltak, aki "jó lepattanózó és jó védőjátékos hírében áll".