Kiütötte az Inter a Sahtart az Európa-liga elődöntőben - videó

Inter Milan - Donetsk Shaft Sports soccer EUROPA LEAGUE
17 August 2020, North Rhine-Westphalia, Duesseldorf: Football: Europa League, Inter Milan - Shakhtar Donetsk, Final-Eight, Semi-finals. Inter Milan's Roberto Gagliardini (l) and Stefan de Vrij in action against Taison (M) of Shakhtar Donetsk. Photo: Federico Gambarini/dpa
Vágólapra másolva!
Hétfő este játszották az Európa-ligában az Internazionale - Sahtar Donyeck elődöntőt. Az már korábban eldőlt, hogy a Manchester United legyőzésével a Sevilla lesz a pénteki finálé egyik résztvevője. A hét első napján az is kiderült, hogy a spanyolok az Interrel találkoznak a döntőben, miután az olaszok rendkívül magabiztos, 5-0-ás győzelmet arattak a meccsen.

Az Inter kezdte jobban a találkozót, az első percekben masszív fölényt sikerült kialakítani a labdabirtoklás tekintetében.

A 19. percben Barella jól csapott le Pyatov rossz kirúgására, majd elvitte a jobb oldalon a labdát. A tizenhatoson belülre ívelt beadására jól érkezett Martinez, akinek a fejesével 1-0-s vezetéshez jutottak az olaszok.

Az ukrán együttes felpörgött a bekapott gól után, de az Inter kapusának, Handanovicnak nem kellett védenie az első 45 percben, így maradt az 1-0 a félidőre.

A szünet után az Inter tovább tudta növelni az előnyét. A 64. percben D'Ambrosio érkezett a legjobban Brozovic szögletére, és 2-0-ra módosította az állást.

Alig tíz perccel később jött a kegyelemdöfés az olaszoktól. Sikerült a félpálya környékén megzavarni a labdakihozatalban az ukrán csapatot, és egy labdavesztés után Lukaku passza után Martinez második góljával 3-0-ra változott az eredmény.

Innen már nem volt visszaút a Sahtarnak, sőt, az Inter belejött a gólgyártásba. Martinez visszaadta a "kölcsönt" és a 78. percben gólpasszt adott Lukakunak.

4-0 után sem volt megállás, a belga támadó megszerezte a 83. perc végén saját maga második, csapat ötödik találatát a mérkőzésen.

Az Inter összességében könnyedén ment tovább a sorozatban, és játszhat a pénteki döntőben a Sevilla ellen.