Vágólapra másolva!
A Chelsea tulajdonosa, Roman Abramovich nem tartalékol a világjárvány okozta gazdasági nehézségek közepette, inkább kihasználja azt és addig költ, ameddig van miből, pláne, hogy a kínálati oldalon rá vannak szorulva a bevételre.

A Chelsea a hírek szerint hamarosan megszerezheti a Bayer Leverkusen fiatal tehetségét, Kai Havertzet, a Leicester balhátvédjét, Ben Chilwellt és a Paris Saint-Germain távozó kapitányát, a brazil Thiago Silvát.

Havertz aláírásáért sorban álltak az európai topcsapatok, de nem sokan engedhetik meg maguknak ebben a helyzetben, hogy meg is vegyék. A Chelsea akár 90 millió fontot is fizethet a mindössze 21 éves játékosért.

A 23 éves Chilwellnek még négy évig érvényes szerződése van a Leicesterrel, ezért érte is sokat kell fizetni, róla a hírek szerint már meg is állapodtak a felek, 50 millió fontot fizethet érte Frank Lampard csapata.

Szintén a védelmet erősítheti a brazil Thiago Silva, akinek kétéves szerződést ajánlott a Chelsea. Érte nem kellene fizetni, ugyanis lejárt a szerződése a PSG-vel, A 35 éves védő a kora ellenére komoly erősítést jelenthetne a londoniak védelmének, amely 54 gólt kapott csak a bajnokságban az előző idényben.

Thiago Silva elhagyja a PSG-t Forrás: AFP/Franck Fife

A Chelsea már korábban megszerezte az Ajaxtól Hakim Ziyech-t és a Lipcsétől Timo Wernert, értük összesen 83 millió fontot fizettek.