Újabb éljátékos lépett vissza koronavírus-fertőzés miatt a US Opentől

Horizontal TENNIS FULL LENGTH ACTION
France's Benoit Paire returns the ball to Croatia's Marin Cilic during the round of 32 in the Dubai Duty Free Tennis Championships in the United Arab Emirates, on February 25, 2020. (Photo by KARIM SAHIB / AFP)
Vágólapra másolva!
Pozitív koronavírusteszt miatt a francia Benoit Paire visszalépett a hétfőn rajtoló 140. amerikai nyílt teniszbajnokságtól.

A 17. helyen kiemelt játékos kedden a lengyel Kamil Majchrzak ellen kezdte volna meg a szereplését a US Openen.

A 31 éves Paire - aki 22. a világranglistán - részt vett az e heti felvezető versenyen, amelyet Cincinnatiből költöztettek át New Yorkba. Az első fordulóban Borna Coriccsal találkozott, ám horvát ellenfele 6:0, 1:0-ás vezetésénél rosszullét miatt feladta a mérkőzést. A francia sportoló az első, aki a New York-i buborékban megfertőződött.

A járványhelyzet miatt az idei US Opent - melyet tavaly 750 ezer szurkoló tekintett meg a helyszínen - zárt kapuk mögött rendezik meg. A jelenlévő alkalmazottak csak maszkban közlekedhetnek, a sajtótájékoztatókat pedig virtuálisan bonyolítják le. A szervezők a Billie Jean King Nemzeti Teniszcentrummal és a versenyhotelekkel létrehoztak egy más sportágakban már alkalmazott "buborékot", ami azt jelenti, hogy a résztvevőket és közreműködőket hermetikusan elzárják a külvilágtól, ezzel minimalizálva a fertőzésveszélyt.

Az óvintézkedések ellenére már több sztár, mint Roger Federer, Rafael Nadal, Gael Monfils, Fabio Fognini, Stan Wawrinka, míg a női mezőnyben mások mellett Ashleigh Barty, Simona Halep és Elina Szvitolina is jelezte már távolmaradását.