Továbbra is töretlen a csok népszerűsége

családi otthonteremtési kedvezmény, csok
Vágólapra másolva!
4546 családi otthonteremtési kedvezményt (csok) fogadott be az OTP Bank 2020 második negyedévében. A csok indulása óta már több mint 62 ezer családot segített otthoncélú terveik megvalósításában.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hónapok jelentette speciális körülmények ellenére 2020 második negyedévében 4546 családi otthonteremtési kedvezményt (csok) fogadott be az OTP Bank - írja a Magyar Nemzet. Ezek összege 18,7 milliárd forint volt, a beérkezett kérelmek számában 81, míg

összegében 84 százalékos volt a növekedés

2019 azonos időszakához képest.

illusztráció Forrás: kormany.hu

Három vagy több gyerek után 10 millió forint vehető fel

A cikk emlékeztet, hogy a családi otthonteremtési kedvezmény 2015. júliusi indulása óta több mint 62 ezer családot segített otthoncélú terveik megvalósításában, megközelítőleg 222 milliárd forint értékben. A feltételrendszer 2016. január 1-jén életbe lépett módosítása óta

csaknem 21 ezer ügyfél nyújtott be kérelmet,

többségük háromszázalékos kedvezményes lakáshitelt is igényelt.

A csokot új lakás vásárlására vagy építésére, használt lakás vásárlására, bővítésére lehet felhasználni. Meglévő gyermekeik után a házastársak, élettársak és egyedülálló szülők, valamint a gyermeket vállaló házaspárok is igényelhetik.

Az OTP Bank adatai szerint

2020 második negyedévében a csokot kérelmezők 44 százaléka igényelt falusi csokot.

A tavaly júliustól elérhető konstrukció használt lakás és ház vásárlására és korszerűsítésére és/vagy bővítésére, valamint a meglévő ingatlan korszerűsítésére és/vagy bővítésére használható fel tanyán, birtokközponton vagy preferált kistelepüléseken.

Egy gyermek után 600 ezer, kettő után 2,6, három vagy több után maximum 10 millió forint vehető fel. A támogatás legfeljebb fele költhető el a vásárlásra, a fennmaradó részt a lakás bővítésére, korszerűsítésére kell fordítani.