Utolsó másodperces dobással szépített az NBA címvédője - videó

Toronto Raptors v Boston Celtics - Game Three SPORT nba BASKETBALL
LAKE BUENA VISTA, FLORIDA - SEPTEMBER 03: OG Anunoby #3 of the Toronto Raptors shoots the winning basket against the Boston Celtics in Game Three of the Eastern Conference Second Round during the 2020 NBA Playoffs at the Field House at the ESPN Wide World Of Sports Complex on September 03, 2020 in Lake Buena Vista, Florida. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) címvédője, a Toronto Raptors 104-103-ra legyőzte a Boston Celtics együttesét, ezzel összesítésben 2-1-re szépített a négy győzelemig tartó párharcban.

A Celtics megnyerte az első két összecsapást a keleti elődöntőben és ezúttal is közel járt ahhoz, hogy legyőzze a tavalyi bajnokot. A Boston centerének, Daniel Theissnek a kosara mindössze fél másodperccel a dudaszó előtt azt jelentette, hogy a Torontónak ennyi ideje maradt, hogy vagy egyenlítsen, vagy egy triplával esetleg a győzelmet is megszerezze.

A bedobást a Toronto irányítója, a 183 centi magas Kyle Lowry végezte el, előtte a 231 centis Tacko Fall ugrált, hogy takarja a kilátást. Lowry viszont így is megtalálta a túlsó sarokban egyedül álldogáló OG Anunobyt, aki egy villámgyors mozdulattal elhajította a labdát, még mielőtt Jaylen Brown odaért volna.

A dobás beesett, miközben a mérkőzés végét jelző duda is megszólalt, így igazi dudaszós triplával menekült meg a Raptors.

A játéknap másik mérkőzésén a Los Angeles Clippers simán, 120-97-re legyőzte a Denver Nuggetset, amellyel megszerezte a vezetést a nyugati elődöntőben.

A liga 2019/20-as szezonja a floridai Disney World szórakoztatóközpontban fejeződik be zárt kapuk mögött, teljes elszigeteltségben, egy úgynevezett buborékban.
A csapatok négy győzelemig tartó párharcokat vívnak egymással, a finálé legkésőbb október 13-án zárul.

A rájátszás eredményei, elődöntők:

Keleti főcsoport:
Boston Celtics-Toronto Raptors 103-104
A párharc állása: a Boston vezet 2-1-re

Nyugati főcsoport:
Los Angeles Clippers-Denver Nuggets 120-97
A párharc állása: 1-0