Ma is gondot okoz az olvasás az iskolából kirúgott színésznőnek

"Mainstream" Red Carpet - The 77th Venice Film Festival Full Length One Person RED CARPET Venice FILM FESTIVAL VENICE FILM FESTIVAL 2020 Vencie Film Festival CELEBRITY Celebrities Lifestyle Arts Culture and Entertainment ENTERTAINMENT Film Indus
Maya Hawke walks the red carpet ahead of the movie "Mainstream" at the 77th Venice Film Festival on September 05, 2020 in Venice, Italy. (Photo by Matteo Chinellato/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Maya Hawke arról mesélt, hogy gyerekként diszlexiás volt, nagyon nehezen tanult meg olvasni.
Vágólapra másolva!

Uma Thurman és Ethan Hawke lánya, a Stranger Things-ben látott Maya Hawke debütáló lemezét, a Blush-t reklámozta egy friss interjúban, közben azonban gyerekkori tapasztalatairól is mesélt az NPR-nek.

Maya Hawke Forrás: NurPhoto via AFP/Matteo Chinellato/NurPhoto/Matteo Chinellato

Itt derült ki, hogy a színésznőt és énekesnőt annak idején kirúgták az iskolából, mivel diszlexiás volt, a hagyományos módszerrel képtelen volt megtanulni olvasni – így átkerült egy speciális intézménybe, ahol tanulási nehézséggel küzdő gyerekekkel foglalkoztak.

"Hosszú időbe telt, mire megtanultam olvasni, és még ma is vannak korlátaim" – mondta Hawke, aki ma már így is áldásnak tartja egykori hátrányát, hisz hamar rájött, hogy egy történetet más módokon is el lehet mesélni, a kreativitását más irányba fejlesztette.

Uma Thurman és Ethan Hawke a Gattaca idején Forrás: AFP

A színésznő híres szüleit is méltatta, úgy érzi, mindketten maximálisan támogatták gyerekkorában, szerinte "csodálatos munkát végeztek".