Újabb álmentős cégeket leplezett le a Ripost

Vágólapra másolva!
Nem egyetlen álmentős „cég" veszélyezteti a betegeket – tudta meg a Ripost. A lap újabb, engedély és megfelelő feltételek nélküli betegszállítást kínáló hirdetésekre bukkant. Ahogy kiderítették: a fővárosban valóságos maffia működik, különböző néven és mentőautóval hirdetnek, de a hirdetésben a telefonszám azonos.
Vágólapra másolva!

Nem a Ripost által leleplezett Sürgősségi Betegszállítás Szent Borbála az egyetlen álmentő – tudta meg a lap.

Több olyan fizetős betegszállító dolgozik Budapesten, amelynek nincs engedélye, szakszerű személyzete és az előírásoknak megfelelő betegszállító autója.

Több olyan mentő fut, amin csak fantázianév van és van olyan is, amin semmiféle azonosító felirat nem olvasható. Sőt, a legmerészebbek az eredeti német felirattal furikáznak. Az emberek csak azt látják, hogy mentő, és ez nagyon megtévesztő, hiszen akkor derül ki, hogy

alkalmatlan a betegellátásra, amikor éles helyzetbe kerül, például egy balesetnél kellene segíteni vagy rosszul lesz a szállított beteg.

Betegszállítás Gábriel – ilyen néven hirdeti magát a Facebookon egy fizetős mentő. De a Szent Borbálához hasonlóan nem szerepel a céginfóban, sem a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő szolgáltatói listáján – tudta meg a Ripost. Aki tulajdonosnak mondja magát, nem rendelkezik egészségügyi végzettséggel. Egy leselejtezett Ford mentőautót vett meg, ami 15 éves, noha 13 évesnél idősebb autót nem szabad mentőként és betegszállításra használni.

A rendszám alapján a Ripost lekérdezte a kocsi adatait. Kiderült:

lefoglalás hatálya alatt áll, vagyis a tulajdonosának nem fizetett tartozása van. Ennek ellenére a tulajdonosa névjegyeket osztogat a kórházak várótermében, így szerez fuvart.

A Ripost több más gyanús szolgáltatót és hiányosan feliratozott mentőautót is talált, de csak azokat nevezték meg, amelyeknél meggyőződtek arról, hogy nem áll mögöttük legális és valós vállalkozás.