A Celtics kiejtette a címvédőt az NBA-ben

Boston Celtics v Toronto Raptors - Game Seven SPORT nba BASKETBALL
LAKE BUENA VISTA, FLORIDA - SEPTEMBER 11: Kemba Walker #8 of the Boston Celtics and Jayson Tatum #0 of the Boston Celtics high five during the fourth quarter against the Toronto Raptors in Game Seven of the Eastern Conference Second Round during the 2020 NBA Playoffs at AdventHealth Arena at the ESPN Wide World Of Sports Complex on September 11, 2020 in Lake Buena Vista, Florida. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Michael Reaves/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Boston Celtics pénteken 92-87-re nyert a címvédő Toronto Raptors ellen a két csapat párharcának döntő, hetedik találkozóján. A Celtics ellenfele a Miami Heat lesz az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) Keleti főcsoportjának döntőjében.

A győztes csapat legeredményesebb játékosa Jayson Tatum volt 29 ponttal, Jaylen Brown pedig 21 ponttal járult hozzá a sikerhez.

Érdekesség, hogy a koronavírus-járvány miatt elhúzódó szezonban a bajnok Toronto 456 nappal azután búcsúzott, hogy tavaly megnyerte a nagydöntőt, ez a leghosszabb ilyen időszak a liga történetében.

A Boston Celtics kiejtette a címvédőt Forrás: AFP/2020 Getty Images/Michael Reaves

Nyugaton folytatódik a főcsoport második elődöntője is, miután a Denver Nuggets az ötödik meccsen szépített a Los Angeles Clippers ellen. Pedig a kaliforniai gárda a harmadik negyedben már 15 ponttal is vezetett. A Denver először 7:06 perccel a vége előtt vette át a vezetést, s a 26 pontos Jamal Murray, valamint a 22 pontos Nikola Jokic vezetésével kitartott a végső dudaszóig. A Clippersben Kawhi Leonard 36, Paul George pedig 26 pontig jutott, de ezúttal ez is kevés volt a győzelemhez. A párharc hatodik mérkőzését helyi idő szerin vasárnap rendezik.

A liga 2019/20-as szezonja a koronavírus-járvány miatt a floridai Disney World szórakoztatóközpontban fejeződik be zárt kapuk mögött, teljes elszigeteltségben, egy úgynevezett "buborékban".

A csapatok négy győzelemig tartó párharcokat vívnak egymással, a finálé legkésőbb október 13-án zárul.

A rájátszás eredményei, elődöntők:

Nyugati főcsoport:
Los Angeles Clippers-Denver Nuggets 105-111
A párharc állása: a Clippers vezet 3-2-re

Keleti főcsoport:
Toronto Raptors-Boston Celtics 87-92
Továbbjutott a Celtics 4-3-as összesítéssel