NBA: a Lakers sikerével kezdődött a nagydöntő

2020 NBA Finals - Game One GettyImageRank2 SPORT nba BASKETBALL
LAKE BUENA VISTA, FLORIDA - SEPTEMBER 30: LeBron James #23 of the Los Angeles Lakers and Anthony Davis #3 of the Los Angeles Lakers react during the second quarter against the Miami Heat in Game One of the 2020 NBA Finals at AdventHealth Arena at the ESPN Wide World Of Sports Complex on September 30, 2020 in Lake Buena Vista, Florida. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Kevin C. Cox/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Los Angeles Lakers szerdán 116-98-ra nyert a Miami Heat ellen az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) döntőjének első mérkőzésén.

Anthony Davis volt a mezőny legjobbja, ő összesen 34 pontot dobott a döntő első meccsén, a túloldalon Jimmy Butler volt a legeredményesebb 23 ponttal.

LeBron James éppen csak lemaradt a tripla dupláról, 25 pontot, 13 lepattanót és kilenc gólpasszt jegyzett.

A meccs mellett a Miami Heat elveszítette Goran Dragicot is, akinek a lába sérült meg a meccs első felében, de Bam Adebayo is sérülést szenvedett, őt a harmadik negyedben kellett lecserélni. A Heat két korábbi legjobbja így hat illetve nyolc ponttal zárt.

A Lakers a harmadik negyedben lépett el ellenfelétől egy 22-7-es rohanással, itt el is dőlt a mérkőzés. A döntő összesen négy nyert meccsig tart.