Vágólapra másolva!
Az OTP Bank Liga hatodik fordulójának péntek esti nyitómeccsén az MTK a Budafokot fogadta. Mindkét csapat számára rendkívül fontos volt a pontszerzés a találkozón, mert az elmúlt három meccsükön 1-1 pontot tudtak csak szerezni a bajnokságban. A mérkőzést sok helyzet és nagy iram jellemezte, és a 90 perc végén három hatalmas góllal és 2-1-es eredménnyel ért véget a találkozó.

Még három perc sem telt a találkozóból, amikor egy budafoki szabadrúgás után a védők által kifelejt labdát nagyjából

17 méterről Skribek lőtte vissza kapásból és óriási gólt szerzett a Budafoknak.

Az 1-0-s vendég vezetés után az MTK próbált minél előbb olyan helyzeteket kialakítani, amelyekből megszerezhették volna az egyenlítést.

Ehhez az első félidő 24. percében került a legközelebb a hazai együttes, amikor egy jó kiugratás után Gera lőtt kapásból és Pósernek kellett bravúrral szögletre mentenie.

A Budafok a védekezés mellett a 29. percben szép kontratámadást vezetett, amelynek végén az első gól szerzője, Skribek adta be középre a labdát, ahol azt Kulcsár kapásból a kapura küldte. Mijatovicnak kellett védeni, így továbbra is maradt az 1-0-s budafoki vezetés a találkozón.

Rendkívül jó iramú, hajtós futballt láthattunk az első 45 percben, sok akcióval és a próbálkozások ellenére egy góllal.

A szünet után ott folytatták a csapatok, ahol korábban abbahagyták, továbbra is akciódús mérkőzést láthattunk, amelynek 73. percében egyenlíteni tudott az MTK.

Egy szép akciót követően Miovski nagyjából 17 méterre a budafoki kaputól félfordulatból eresztett meg egy kapáslövést, amely védhetetlenül zúdult a vendégek hálójába.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

A Budafok helyzetét az utolsó tíz percben megnehezítette, hogy Huszti megkapta a második sárga lapját a meccsen, így emberhátrányba került a budafoki együttes. Az MTK igyekezett élni az előnnyel, egyik támadást vezette a másik után, azonban nem tudta feltörni a vendégek védelmét.

Sőt, a 88. percben a Budafok jól szerzett meg egy labdát a saját térfelén, majd

egy gyors kontra után Ihrig-Farkas bombázta az MTK kapujába a labdát, ezzel ismét vezetéshez juttatva a budafokiakat.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

A hazaiak mindent megtettek, hogy a hosszabbítás négy percében egalizálják az eredményt, de ez már nem sikerült, így 2-1-re nyert a Budafok az MTK otthonában az NB I hatodik fordulójának péntek esti mérkőzésén.