Karanténba került a Juventus teljes kerete

Andrea Pirlo Cristiano Ronaldo Juventus
Juventus' Italian coach Andrea Pirlo (R) congratulates Juventus' Portuguese forward Cristiano Ronaldo (L) as Sampdoria's Italian coach Claudio Ranieri (Rear R) looks on at the end of the Italian Serie A football match Juventus vs Sampdoria on September 20, 2020 at the Juventus stadium in Turin. (Photo by Miguel MEDINA / AFP)
Vágólapra másolva!
A Juventus FC labdarúgóklubnál két koronavírusos megbetegedést regisztráltak szombaton, ezért minden bizonnyal elmarad a vasárnapra tervezett, Napoli elleni olasz bajnoki rangadó.

A Ferencvárossal egy Bajnokok Ligája csoportban szereplő torinói klub közleménye úgy fogalmaz: a fertőzött személyek nem játékosok, és nem is a szakmai vagy az orvosi stáb tagjai. Ennek ellenére a teljes keret karanténba kényszerül, és annak tagjai negatív teszteredménnyel is csak az edzéseken és a mérkőzéseken vehetnek részt, az úgynevezett csoporton kívüli kapcsolattartás nem engedélyezett számukra.

A Napoli már korábban bejelentette, hogy két játékosa - Piotr Zielinski és Eljif Elmas -, valamint egy munkatársa megfertőződött, és a helyi egészségügyi hatóságok tiltása miatt valószínűleg el sem utazik a vasárnapi mérkőzés helyszínére.

A Juventus november 4-én idegenben, 24-én pedig Torinóban játszik a magyar bajnok ellen a BL-ben.

A Juventus FC szombati esti újabb rövid közleménye szerint csapatuk készen áll a pályára lépésre vasárnap este.

A Serie A koronavírus-protokollja megegyezik az európai szövetség vonatkozó szabályaival, tehát ha egy csapatnak van legalább 13 bevethető játékosa, köztük legalább egy kapus, akkor a meccset le kell játszani. A Juventus láthatóan nem szándékozik elfogadni a halasztást, és azt szeretné, ha a nápolyiak is pályára lépnének, ellenkező esetben a torinóiak 3-0-s gólkülönbséggel megkapják a győzelemért járó 3 pontot.

A Napolinál a Serie A-nak arra a szabályára hivatkoznak, amely kimondja, hogy a helyi hatóságok rendelkezései felmentést adhatnak a mérkőzés lejátszásának kötelezettsége alól, márpedig a nápolyi egészségügyi hatóság megtiltotta, hogy a csapat Campania régión kívülre utazzon.