Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Drámai orosz bejelentés érkezett

Vlagyimir, Putyin, VlagyimirPutyin,
Vlagyimir Putyin.
Fotó: Photo by Sergei GUNEYEV / POOL / AFP
Vágólapra másolva!
Egy speciális zóna jön létre a rosztovi régió és a donbászi köztársaságok határán.
Vágólapra másolva!

Vaszilij Golubev, a rosztovi régió kormányzója rendeletet írt alá egy speciális öt kilométeres zóna kialakításáról a DPR és az LPR közigazgatási határán.

A különleges zónában tartózkodni és mozogni csak személyazonosító okmányokkal lehet.

Emellett tilos a zóna száz méteres körzetében tartózkodni az orosz határvédelmi osztály előzetes értesítése nélkül - írta a Sputnik.

Vlagyimir, Putyin, VlagyimirPutyin,
Fotó: Photo by Sergei GUNEYEV / POOL / AFP / 

Golubev elmondta, hogy az intézkedést az indokolja, hogy megvédjék a rosztovi régiót a terroristák behatolásától, illetve, hogy azok ne tudjanak fegyvereket és lőszereket csempészni a régióban.

Vlagyimir Putyin orosz elnök is nyilatkozott a zóna kialakításával kapcsolatban Oroszország határai közelében. Elmondása szerint a zónát a belgorodi ukrán fegyveres erők ágyúzása miatt voltak kénytelenek létrehozni.

Oroszország egészségügyi biztonsági övezet létrehozására kényszerül az ukrán csapatok belgorodi lakónegyedeinek ágyúzása miatt 

– mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök egy sajtótájékoztatón.

Közvetlenül a városközpontban lövöldöznek lakónegyedekre. Elmondtam, hogy ha ez így folytatódik, kénytelenek leszünk létrehozni egy biztonsági  egészségügyi zónát

– idézte az államfőt a Sputnik.

Az orosz vezető már korábban is kijelentette , ha az ukrán fegyveres erők továbbra is támadják az orosz területeket, akkor Ukrajna területén egy egészségügyi zóna kialakításának kérdését fogják fontolóra venni, ahonnan Kijev nem juthat el orosz területekre.

Percről percre közvetítésünket az orosz-ukrán háborúról itt olvashatja.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről