A Netflix elképesztő bővítésbe kezdett

Netflix
A general view of the Netflix Office and logo at the ICON tower on September 11, 2018 in Hollywood, California. (Photo credit should read "Jean-Baptiste Lacroix/Full Picture Agency via AFP")
Vágólapra másolva!
A Netflix egyre nagyobb hangsúlyt akar fektetni a brit sorozatokra és filmekre, ezért a cég elköltözik korábbi székházából egy nagyobba. Ez azt is jelenti, hogy a jelenleg 269 brit dolgozóval rendelkező cég új munkatársakat is fel fog venni.
Vágólapra másolva!

A Bloomberg beszámolója szerint a Netflix az új irodának köszönhetően összesen 9200 négyzetméteres területet biztosít majd a dolgozók számára, ami háromszoros növekedés a korábbi 3000 négyzetméterhez képest. A Netflix eddig Londonban két egymáshoz közeli épületet foglalt el, ezek közül az egyikből teljesen elköltözik a cég, a másikat viszont továbbra is megtartják.

Az új iroda a Berners Streeten található Londonban és nagyjából 8000 ezer négyzetméteres, eddig a Capital Plc székházaként szolgált.

A Netflix szóvivője elmondta, hogy a költözés jól mutatja mennyire fontos a cég számára Nagy-Britannia. Hozzátette, hogy az új irodának köszönhetően még nagyobb szerepet tölthet majd be a streamingszolgáltató a britek életében és nagyobb hatást gyakorolhatnak a helyi közösségre is kreatív ötleteikkel.

Illusztráció Forrás: AFP/Full Picture Agency/Jean-Baptiste Lacroix

A Netflix ezzel szembe megy a most tapasztalható trendekkel, vagyis, hogy a járvány miatt a legtöbb cég inkább kisebb irodákba költözik, sokan pedig teljesen átálltak a távmunkára. A hírek szerint viszont Reed Hastings, a Netflix egyik vezetője ki nem állhatja a home office-t, ez állhat az irodabővítés mögött.

A Wall Street Journalnak adott korábbi interjújában kiemelte, hogy a személyes találkozás elengedhetetlen az üzleti életben és a munkára rendkívül negatív hatással van a home office.

A munkára talán nem, de az előfizetői számokra nagyon jól hatott a koronavírus. Ebben az évben a Netflix eddig már annyi új felhasználót szerzett, mint a 2019-es év egészében, a részvényárfolyam pedig 60 százalékot emelkedett.