Púposodhatnak egyes HP laptopok akkujai

hp elitebook 850 laptop notebook
HP EliteBook 850
Vágólapra másolva!
A Windows Update-en érkező frissítéssel oldanák meg a problémát.
Vágólapra másolva!

A jelek szerint mindenki számára rendkívül kellemetlen hibába futott bele a HP, egyes üzleti laptopjait megvásároltak a szokásosnál gyakrabban panaszkodtak felpúposodó akkumulátorokról. A cég szerint nem hardveres hiba áll a háttérben, valójában az akkutöltést optimalizáló HP Battery Health Manager nem működött, mivel ki lett kapcsolva a gépek BIOS-ában. A gyártó nem tisztázta, hogy az érintett gépekben manuálisan tiltották-e le a funkciót, vagy gyárilag rosszul beállított BIOS miatt volt inaktív.

A kép csak illusztráció (HP EliteBook 850) Forrás: HP

A HP szokatlan módon a Microsoft segítségét kérte a probléma megoldásában: a Windows 10 négy legutóbbi főverziójához a Windows Update-en kiadott KB4583263 frissítés visszakapcsolja az akkukezelési funkciót a laptopokban. A potenciálisan érintett noteszgépek teljes listája a HP webhelyén böngészhető.

Az érintett laptopokkal rendelkezők a Gépház → Frissítés és biztonság → Windows Update → Választható frissítések megtekintése részben kezdeményezhetik a KB4583263 telepítését. Emellett a cég javasolja a legújabb BIOS telepítését is a laptopokra, bár ehhez nem árt némi hozzáértés, nagyobb vállalatok esetén jó eséllyel rábízható, pontosabban rábízandó a feladat az informatikai részleg munkatársaira.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!