Az utcán őrjöngött egy mezőkeresztesi fiatal

forint, pénz, ezer, kétezer, papírpénz
Vágólapra másolva!
Egy 21 éves férfi részegen pénzt követelt a testvérétől a háza előtt. Annak ellenére, hogy megkapta, megrongálta sógora autóját. Egy 17 éves fiút pedig egy korábbi konfliktus miatt támadott meg a mezőkeresztesi utcán.
Vágólapra másolva!

A 21 éves férfi február 6-án,

részegen elment testvére házához és kiabálni kezdett.

Erre kijött a házból a testvére és a férje is. A 21 éves férfi azt mondta nekik, hogy

az éppen náluk vendégeskedő ismerősével közösen, délután az összes pénzét elitta.

Aztán arról beszélt, hogy telefont akar venni, ezért adjanak neki háromezer forintot. Rokonai nem akartak neki pénzt adni, azt kérték, hogy és menjen el. A részeg férfit ez nem tántorította el.

Megfenyegette a sógorát, hogy ha nem adnak neki pénzt, akkor őt megöli, a ház előtt parkoló autóját pedig szétveri.

A 21 éves férfi testvérénél vendégeskedő férfi a lakásból hallotta a balhét. Odaadott a nőnek háromezer forintot, hogy adja oda a részeg férfinek.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A nő a kerítésen át kidobta a pénzt, majd a férjével együtt bementek a lakásba. Miután

eltette a pénzt, a részeg fiatal belerúgott a sógora autójának hátsó lökhárítójába,

amivel harmincezer forintos kárt okozott.

A férfi egy másik alkalommal, február 17-én este Mezőkeresztesen biciklizett, amikor egy szintén bicikliző, tizenéves ismerősével találkozott útközben. A 21 éves férfi követni kezdte a fiút, közben egy korábbi konfliktusuk miatt folyamatosan szidta és fenyegette.

Mikor utolérte, elvette tőle a biciklijét, felemelte és hozzávágta, amitől a fiú a földre esett, ezután többször megütötte egy ecetfa bottal.

A szakértők szerint a "férfi viselkedése alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen". A 17 éves fiú 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Könnyű testi sértés miatt feljelentette a férfit. A járási ügyészség most

zsarolással, garázdasággal és könnyű testi sértéssel vádolja a fiatalt,

a vádiratukban azt javasolják, hogy tárgyalás nélkül szabjanak ki vele szemben, próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést, valamint elkobzásra és vagyonelkobzásra tettek javaslatot a Mezőkövesdi Járásbíróságnak.