Vágólapra másolva!
A 2022-es világbajnokság dél-amerikai selejtezőjének 2. fordulójában Brazília Neymar három góljának is köszönhetően 4-2-re nyert Peruban. Ezzel a teljesítménnyel a PSG sztárja 64-re növelte válogatottbeli találatai számát, így megelőzte a világbajnok Ronaldót (62) a brazil nemzeti csapat örökranglistáján, és már csak Pelé (77) van előtte. A találkozó után Neymar egy fotóval üzent Ronaldónak, és a Fenomén sem maradt adós a válasszal, aki igazi klasszisnak nevezte Neymart, akinek még sok rekordot kell megdöntenie.
Minden idők egyik legjobb csatára, és a rekorddöntő Neymar Forrás: AFP/Franck Fife

„Minden tiszteletem a tiéd. Rengeteget játszol, gólpasszokat adsz, cselezel és gólokat lősz.

A határ a csillagos ég. Szárnyalj, kölyök! Csodálatos történet a tiéd. Teljes és egyre érettebb játékos vagy. Igazi klasszis! Pontosan tudom, hogy a rád nehezedő nyomást nehezebb kezelni, mint a labdát.

Ki mondja meg nekünk, mi lehetséges? Bízz az ösztöneidben, mert a tehetséged a tiéd, és senki sem veheti el tőled. Még rengeteg rekordot kell megdöntened! Büszke vagyok, hogy egy honfitársam a világ egyik legjobbja – írta az Instagram-oldalán a kétszeres világbajnok brazil legenda.