Börtönbe kerülhet a részegen vezető, cserbenhagyó salgótarjáni sofőr

Vágólapra másolva!
2 év 3 hónap börtönre ítélték azt a 28 éves salgótarjáni férfit, aki a 21-es főúton egy busz elé fordult kocsival, ezzel súlyos sérülést okozva a fékező busz egyik utasának. A vészfékezés után egész egyszerűen elhajtott.
Vágólapra másolva!

A férfi 2019. június 15-én délután Vizslás-Újlakon Hatvan felé haladt, melynek során egy út torkolatában próbált visszafordulni, eközben

nem adott elsőbbséget egy menetrend szerint közlekedő busznak, emiatt a buszsofőr vészfékezett, és balra kormányozva megállította az buszt. A hirtelen fékezés miatt egy nő kiesett az ülésből, a busz lépcsőjére zuhant, és súlyos koponyasérülést szenvedett.

A buszsofőr leszállt a buszról és a férfi kocsijához ment, közben közölte, hogy

egy utasa megsérült, ezért mentőt kell hívni és értesíteni kell a rendőröket. A sofőr erre válasz nélkül elhajtott az autóval.

Az ügyben első fokon eljáró salgótarjáni bíróság nem tartotta bizonyítottnak, hogy a férfi felfogta volna, hogy sérült van a buszon, ezért felmentette cserbenhagyás vádja alól, csak közúti baleset okozása miatt ítélte a férfit 8 hónap fogházra, amelyet 2 évre felfüggesztettek akkor.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség fellebbezett, annak érdekében, hogy a bíróság mondja ki bűnösnek a cserbenhagyás miatt is, és végrehajtandó börtönre ítélje.

A másodfokon eljáró Balassagyarmati Törvényszék az ügyészi fellebbezéssel egyetértve kimondta a bűnösségét cserbenhagyásban is.

A férfit végül halmazati büntetésként 2 év 3 hónap börtönre ítélték,

és 3-3 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától, illetve a vezetéstől.

A másodfokú bíróság döntését a férfi és ügyvédje is tudomásul vette, így az jogerős. A férfi azonban nem ússza meg ennyivel:

mivel idén májusban, már a baleset okozása miatti elsőfokú elítélése után Salgótarjánban részegen közlekedett a testvére autójával, a salgótarjáni ügyészség is vádat emelt ellene,

és ebben az ügyben is börtönbüntetés kiszabását javasolta ellene.