Német-belga-holland pályázat a 2027-es női futball-vb megrendezésére

Patrizia Panico
Italy's forward Patrizia Panico (C) and Finland's goalkeeper Tinja-Riikka Korpela fight for the ball during the UEFA Women's European Championship Euro 2013 group A football match Italy vs Finland on July 10, 2013 in Halmstad, Sweden. AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND / AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND
Vágólapra másolva!
Németország Belgiummal és Hollandiával közösen megpályázza a 2027-es női labdarúgó-világbajnokság megrendezését.

A német szövetség (DFB) ezt hétfőn jelentette be, hozzátéve, hogy azt még nem tudni, mikor születik döntés a torna helyszínéről.

Németország 2024-ben férfi futball Európa-bajnokságot rendezhet, Fritz Keller DFB-elnök szerint pedig a 2027-es esemény egy újabb csúcspontja lehet a labdarúgás történetének.

A német-belga-holland közös pályázat arca a másodedzőként és szövetségi kapitányként 2003-ban és 2007-ben világ-, 2016-ban olimpiai bajnok Silvia Neid lesz.

Az olasz támadó, Patrizia Panico és a finn kapus, Tinja-Riikka Korpela harcol a labdáért a 2013-as női Európa-bajnokságon Forrás: AFP/JONATHAN NACKSTRAND/Jonathan Nackstrand

A német női labdarúgó-válogatott a 2015-ös kanadai vb-n negyedik volt, a 2019-es franciaországi tornán pedig a negyeddöntőben búcsúzott.

A következő női világbajnokságot Ausztrália és Új-Zéland rendezi közösen 2023-ban.