Levedlett óriáskígyóbőr okoz riadalmat Oxfordban

Boa constrictor
28 January 2019, Bavaria, München: A Boa Constrictor can be seen in a quarantine box at the reception station for reptiles in Munich. During an unannounced inspection, the veterinary office had found 60 snakes in an apartment in Munich, which were kept in too small a space and under unacceptable hygienic conditions. (to dpa "animal hoarding: 60 snakes rescued from apartment") Photo: Sven Hoppe/dpa
Vágólapra másolva!
Egy hatalmas levedlett kigyóbőrt talált egy kislány Oxfordban, a nagyszülei háza közelében. A környéken élők attól tartanak hogy a hatalmas hüllő a környéken lehet.
Vágólapra másolva!

Egy óriási kigyóbőr okozott riadalmat Oxfordban, a lakosok attól tartnak, hogy egy hatalmas boa élhet szabadon a környéken - írja a Metro.

A levedlett bőrt egy hétéves kislány, Amelia Drewett találta meg egy forgalmas út mellett, amikor a nagyapjával sétál a környékökün.

– Először azt hitték, hogy egy zacskó, de mikor közelebbről megnézték, látták hogy ez egy hatalmas kigyónak a bőre – mondta egy helyi újságnak a kislány nagymamája. Debra Drewett a Facebook-on tett közzé egy felhívást, amelyben kérte a kigyó tulajdonosát, hogy jelentkezzen.

A rejtély azonban egyelőre nem oldódott meg, az idős

nőt pedig nagyon aggasztja, hogy ekkora hüllő szabadon lehet a környékükön.

Nem kell külön engedély a tartásukhoz

Debra megkeresett egy állatvédő szervezetet és egy közeli, kimondottan hüllőkre specializálódott állatkereskedést is, ahol azt mondták neki, hogy ők nem adják el ezen faj egyedeit, mivel túl nagyra nőnek. Sőt, az üzletben azt is hozzátették, hogy

az állatot valószínüleg valaki szándékosan engedte szabadon,

erre már korábban is volt a példa.

A boáknak nincs mérgük, áldozatukat halálos szorításukkal ölik meg. Colin Stevenson, az Oxfordshire-ben található Crocodiles of the World nevű állatkert okatatási vezetője elmondta, hogy ez a faj kisebb rágcsálókkal, madarakkal táplálkozik, és

Az állatnak az angliai éghajlat túl hideg, ha nem sikerül egy melegebb helyre behúzódnia, akkor sokáig nem fogja bírni.

A cikk azt is megjegyzi, hogy mivel a boa nem mérgeskigyó, ezért Angliában nincs szükség külön engedélyre a tartásukhoz.