Ezt a receptet kedvelték a legtöbben a múlt héten

Egészséges tojásos receptek húsvétra tojáskrém ez zsír
Vágólapra másolva!
A múlt hét legtöbbet kedvelt receptje a húszperces tojáskrém volt. Megértem, miért, azóta én is többször elkészítettem, minden alkalommal egyre több tojásból, és mindig elfogy. Nem csoda hát, hogy ez lett a legkedveltebb receptünk a múlt héten, hiszen tényleg nagyon finom. Ezen kívül készítettünk narancsos forró csokoládét, kelkáposztás fetasalátát, túrós batyut és hagymás babot is. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Húszperces tojáskrém, ha unja a reggeli vajas szendvicset

Ez az isteni tojáskrém hamar a kedvencünkké válik. Egyszerre krémes, fűszeres, nagyon finom kenyérre, puffasztott rizsre, pirítósra vagy extrudált kenyérre kenve is. Együnk hozzá savanyú uborkát vagy zöldségeket ízlés szerint, így lesz igazán tápláló a reggeli, amire különösen szükségünk van ebben a vírusos időszakban.

Szivárvány a tányéron: ezért érdemes színes gyümölcsöket és zöldségeket enni

A gyümölcsök és a zöldségek fontos részei a kiegyensúlyozott étrendnek. A szivárványos étrend betartásával biztosíthatjuk, hogy minden szükséges vitamint és ásványi anyagot megkapjunk, ami hozzájárul az általános jólétünkhöz és egészségi állapotunkhoz.

Forrás: Origo

A különböző színű zöldségek és gyümölcsök tápanyagprofilja változó, így kimaxolhatjuk a bennük lévő táplálkozási előnyöket. Összeszedtük a legfontosabb információkat a szivárványos étrendről és fontosságáról.

Vegán, töltött burgonyaérmék 45 perc alatt

Ezek a vegán burgonyaérmék könnyen elkészíthetőek, akár még kényelmi ételnek is nevezhetjük őket. Gombával és zöldségekkel vannak töltve, mindössze háromnegyed óra, és máris az asztalon gőzölögnek. Kiválóak reggelire, ebédre és még vacsorára is. A recept tej- és gluténmentes is, és nagyon-nagyon finom!

6 dolog, amit talán nem tudott a paszternákról

A paszternák egy gyökérzöldség, amelyet évezredek óta termesztenek az egész világon. Könnyen összetéveszthető a fehérrépával, ám a paszternák dundibb és édesebb, mint az unokatestvére.

Forrás: Shutterstock

Amellett, hogy egyedi ízt ad az ételeknek, számos egészségügyi előnnyel is jár a fogyasztása, amelyekről eddig talán nem is tudott. Nemcsak ezeket mutatjuk meg önnek, de még egy extra receptet is hoztunk!

7 jó ok, hogy miért együnk rendszeresen kelkáposztát

A kelkáposzta egy keresztesvirágú zöldség, a mostanában divatos szuperételek közé sorolható alapanyag – jó okkal. Gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, antioxidánsokban. Noha megosztja az embereket, érdemes megbarátkoznunk vele, hiszen számos jótékony tulajdonsága van. Mondhatni: ez az alapanyagunk aranyat ér.

9 főzési tipp a világ legjobb szakácsaitól

Egy csokorba szedtük a világ legjobb szakácsainak főzési tippjeit, hiszen a konyha megléte csak egy dolog, új készségek fejlesztésére is szükség van, hogy jó szakácsok legyünk.

Forrás: Shutterstock

Ha csak ezt a néhány tanácsot megfogadjuk, már sokkal ügyesebbnek érezhetjük magunkat. Nézzük meg, mit tartanak a legfontosabbnak a világ legjobb szakácsai, ha főzésről van szó.

Narancsos forró csokoládé fehér csokiból a hideg reggelekre

A reggeli szürkeség és a köd egy dolog, ám a hideggel párosulva melankolikusan hat sokak hangulatára – közöttük az enyémre is. Hogyan tornászhatjuk fel az örömszintünket egy csípős reggelen? Csakis egy pohár forró csokoládéval!

Igazi őszi vitaminbombák: a sütőtök és a gomba

Az őszi-téli időszakban jobban oda kell figyelnünk egészségünkre, a betegségek megelőzésére. Különösen igaz ez most, a koronavírus-járvány idején, amikor az optimálisan működő, erős immunrendszer nem pusztán egészségünk megőrzésének, de a betegségek gyorsabb, enyhébb lefolyásának is alapja lehet.

Forrás: Shutterstock

A sütőtök természetes multivitamin: C-, A-, B1-, B2-, B6-vitamin tartalmának köszönhetően a sütőtök egészségmegőrző és gyógyító hatású. Magas C-vitamin-tartalma hozzájárul az immunrendszer hatékony működéséhez.

3 könnyű és finom köret nem csak Márton-napra

A Márton-napi liba mellé egyértelműen kell egy isteni finom köret is. Nem kell azon gondolkodnia, mi illik a legjobban a hús mellé, mi hoztunk önnek egy-két ötletet. Ezeket a köreteket nemcsak most, hanem a hétköznapokban is elkészítheti. Érdemes elmenteni a recepteket, jól fognak még jönni, ha nem tudja, mi legyen az ebéd!

A kenyérpopcorn az új kedvenc filmes ropogtatnivalónk - videó

Hódít a kenyérpopcorn az interneten, egyre több ember rajongását sikerül elnyernie. Nem is csoda, hiszen csak olyan alapanyagokat tartalmaz, amelyek mindig vannak otthon. Könnyen elkészíthető és nagyon finom. Ugyan ki ne szeretne bele az első kóstolásra?

Forrás: Shutterstock

Ez a gyümölcs még nem túl népszerű, pedig mézízű és egészséges

Datolyaszilvával találkozhatunk a szupermarketek zöldéges és gyümölcsös polcain. Ez a sárga finomság még nem túl népszerű, pedig igazán finom és egészséges is. Összeszedtük legcsodálatosabb tulajdonságait, hogy ön is megismerhesse a kis gyümölcsben rejlő lehetőségeket, amely bár Kínában, Indiában és Japánban őshonos, valójában Magyarországon is termeszthető.

Ez lehet a legfinomabb hagymás bab, amit valaha kóstolt

Ez a kiadós és ízletes egytálétel nem véletlenül vált Bud Spencer nagy kedvencévé a Piedone-filmekben. Az a jó benne, hogy gyorsan készen van és laktató is. Készítsük el ezt a receptet, szerintünk még Piedone is megnyalná mind a tíz ujját utána.

Készítsünk túrós batyut

A túrós batyu a gyerekkoromat idézi. Imádtam azokat a napokat, amikor ezt adták az iskolai menzán. Kár, hogy csak ritkán volt ilyen, viszont kétségtelen, hogy akkor kiélveztük minden pillanatát. Ha belépek egy pékségbe, ahol megcsap a frissen sült finomságok, köztük a túrós batyu illata, a mai napig visszaköszönnek ezek a kedves emlékek. Persze régen azt hittem, hogy csak az iskolában ehetek ilyen finom batyut, ma már azonban tudom, hogy amit én készítek, sokkal-sokkal finomabb.