Vágólapra másolva!
December 7-én, Zürichben tartják a világbajnoki-selejtezők sorolását, ahol kiderül, hogy az Eb-szereplést kiharcoló és a Nemzetek Ligájában csoportgyőztes magyar válogatott mely csapatokkal néz szembe a 2022-es katari vb-re vezető úton. Marco Rossi csapata a harmadik kalapból várhatja a sorsolást, mi pedig arra kérjük az Origo olvasóit, hogy állítsák össze a számukra legszimpatikusabb csoportot.

Nagyon nehéz, de viszonylag könnyű csoportba is kerülhet a magyar válogatott a vb-selejtezőkön. Megnéztük, milyen lenne egy brutális és egy "álomsorsolás" a magyar válogatott szempontjából, most pedig arra kérjük az Origo olvasóit, hogy állítsák össze a számukra legszimpatikusabb csoportot.

Az Origo sportrovata szerint a legnehezebb csoport a mieink számára ez lehetne: Belgium, Lengyelország, Magyarország, Szlovénia, Ciprus, Málta.

A legkönnyebb sorsolásnak ez tűnhet: Dánia, Románia, Magyarország, Luxemburg, Andorra, San Marino.

Az Eb-szereplés már zsebben, mostantól a vb-selejtezőkre is koncentrálhatunk Fotó: Polyák Attila - Origo

A szavazásnál többféle szempontot is figyelembe lehet venni. Vannak, akik papíron a legkönnyebb csoportot szeretnék, de akadnak olyanok is, akik inkább sztárcsapatokat látnának szívesen a Puskás Arénában.

Szavazzon!

Melyik csapatot szeretné az egyes kalapból?

Szavazzon!

Melyik csapatot szeretné a kettes kalapból?

A magyar válogatott a harmadik kalapban van, így a következő válogatottakkal nem kerülhet egy csoportba: Oroszország, Írország, Csehország, Norvégia, Észak-Írország, Izland, Skócia, Görögország, Finnország.

Szavazzon!

Melyik csapatot szeretné a négyes kalapból?

Szavazzon!

Melyik csapatot szeretné az ötös kalapból?

Szavazzon!

Melyik csapatot szeretné a hatos kalapból?

A 2022-es katari világbajnokságra Európából a 10 csoportgyőztes mellett hárman a pótselejtezőből juthatnak ki.

A tíz csoportmásodik mellett a Nemzetek Ligája két legjobb, ki nem jutott csoportgyőztese veresenyezhet majd a maradék három helyért, ezért is volt fontos a szerdai siker a magyar válogatottnak.

A 32 csapatos katari világbajnokságot 2022. november 21. és december 18. között rendezik meg.