Könnyen elkészíthető, isteni narancsos trüffel egy csipet fahéjjal

trüffel
Vágólapra másolva!
Mi a legjobb dolog, ami étcsokoládéval történhet? Az, hogy trüffellé alakul! Ez a habkönnyű édesség villámgyorsan készen van, csupán a hűtőben kell állnia néhány órát. Fontos a jó minőségű étcsokoládé ehhez a recepthez, és persze egy csipetke fahéjat meg szerecsendiót se hagyjunk ki belőle. Így lesz igazán ízes, aromás, gazdag a végeredmény. Nálunk most ez az új sztárdesszert!
Vágólapra másolva!
Narancsos trüffel fahéjjal és szerecsendióval. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Narancsos trüffel

Hozzávalók:

  • 200 g étcsokoládé
  • 170 ml tejszín vagy növényi tejszín
  • 30 g margarin
  • 2 evőkanál frissen facsart narancslé
  • 1 csipet fahéj
  • 1 csipet szerecsendió
  • cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:

Melegítsük fel a tejszínt, majd adjuk hozzá a kicsire tört csokoládét.
Folyamatos keverés mellett olvasszuk fel benne a csokit, majd adjuk hozzá a narancslevet, a margarint, a fahéjat és a szerecsendiót.
Jól dolgozzuk össze.
Amint a massza összeállt, tegyük a hűtőbe néhány órára.
Ha letelt az idő, készíthetünk belőle golyókat vagy cseppeket, megforgatjuk a cukrozatlan kakaóban, és már kész is.