Láng Zsolt: A főpolgármesternek most nagyon gyorsan buszokat kellene szereznie

Láng Zsolt, a II. kerület polgármestere, országgyűlési képviselő
Vágólapra másolva!
Miután meghiúsult a BKV buszbérlése, Karácsony Gergely főpolgármesternek kellene más cégektől - létező opciók alapján - buszokat szereznie, nagyon gyorsan - mondta Láng Zsolt, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
Vágólapra másolva!

Láng Zsolt azt mondta, a BKV egy offshore-hátterű céggel kötött szerződést buszbérlésre, de a vállalat nem tudta határidőre leszállítani a járműveket. Egy olyan cégről van szó, aminek a "háttértulajdonosa" az a Leisztinger Tamás, aki Tüttő Kata főpolgármester-helyettes volt élettársa - hívta fel a figyelmet.

Hozzátette, márpedig

a buszpótlás a fővárosiak egészsége szempontjából a járványhelyzetben elengedhetetlen, ezért követelik, hogy a főváros cselekedjen.

Láng Zsolt Fotó: Szabó Balázs [origo]

A frakcióvezető felidézte, Karácsony Gergely a buszbérlés kapcsán azt közölte, hogy a BKV nem köt buszbérleti szerződést a zavaros hátterű céggel, a BKV felszólítása nyomán a cég még kötbért is fizet a fővárosi vállalatnak. Láng Zsolt szerint ez ellentmondásos, hiszen hogyan fizethet kötbért egy cég, amivel nem kötöttek szerződést.

- hangsúlyozta a frakcióvezető.

A politikus szerint az ügy kezelésén az látszik, hogy a főpolgármester nem mond igazat, és nem vizsgálta azt ki, valamint nem cselekszik, hogy megoldja.