Ez a különleges tartály megoldhatja a koronavírus-vakcina szállításának problémáját

vakcina
Az új védőoltások a krónikus, agresszív, genetikai hátterű betegségek ellen is alkalmazhatóak lesznek
Vágólapra másolva!
A koronavírus elleni vakcinákról érkező kedvező hírekre feltépték egy olyan német cég részvényeit, amely a védőoltás szállítására is alkalmas, speciális hűtőtartályokat kínál. Ezek a termikus tartályok megoldhatják a vakcinák logisztikájának problémáját, ami kulcskérdés lehet a megfelelő helyre való eljuttatásukban.
Vágólapra másolva!

Ahogy a koronavírus elleni oltások egyre közelebb kerülnek az engedélyeztetéshez, egy kevésbé ismert német cég részvényárfolyama közel 84 százalékot emelkedett novemberben - olvasható az Equilor Befektetési Zrt. hírösszeállításában. A Pfizer és a Moderna oltásait hideg környezetben lehet csak tárolni és szállítani, előbbi vakcinájához ultra alacsony, -70 Celsius fokos hőmérsékletet kell biztosítani.

A német Va-Q-tec kifejlesztett egy olyan termikus tartályt, amely a vakcinák tárolásához szükséges legalacsonyabb hőmérsékletet is biztosítani képes, segítve ezzel a védőoltások tárolását és szállítását.

null

null

Vagyis ez komoly előrelépést eredményezhet a védőoltás logisztikájában, ami nem kis feladatot jelent majd.

Illusztráció Forrás: Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Frankhoemann/Sven Simon

A cég máris bejelentette, hogy

jelenlegi, 2500 konténerből álló kapacitását jövőre jelentősen bővíteni fogja a várhatóan megnövekvő igények kielégítésére.

A Reutersnek adott interjújában a társaság ügyvezető igazgatója elmondta, hogy valamennyi nagyobb, vakcinafejlesztéssel foglalkozó vállalattal tárgyalásban állnak a lehetséges együttműködések kialakítására.

Minden idők legnagyobb szállítmányozási kihívása lesz a vírus elleni vakcina célba juttatása

Bár a Covid-19 vakcina még nem áll rendelkezésre, az IATA - együttműködve a légitársaságokkal, a repülőterek üzemeltetőivel, a globális egészségügyi szervezetekkel, gyógyszergyártókkal - már megkezdte a forgatókönyvek kidolgozását a készítmény disztribúciójára. A szervezet álláspontja szerint az oltóanyag biztonságos szállítása globális léptékkel nézve, a "légi teherszállítás iparágában az évszázad missziója" lesz - fogalmazott a szervezet vezérigazgatója, Alexandre de Juniac.

A kis kapitalizációjú német vállalat részvényének árfolyama az idén már 230 százalékkal emelkedett, amivel piaci értéke mintegy 690 millió dollárra nőtt.