Nevetségesen magyarázkodott és fenyegetőzött Draskovics Tibor a fővárosi kamubusz-ügyben - videó

Draskovics Tibor bizottsági ülés FOTÓ ÁLTALÁNOS MOZOG mutat SZEMÉLY
Fővárosi Közgyűlés
Budapest, 2012. november 7. Draskovics Tibor volt pénzügyminiszter beszél meghallgatásán a Malév és a Budapest Airport Zrt. privatizációját, valamint a légitársaság fizetésképtelenségének okait vizsgáló parlamenti bizottság ülésén az Országházban 2012. november 7-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
A Pesti TV megszólaltatta Draskovics Tibort, a BKK igazgatósági elnökét a budapesti kamubusz botránnyal kapcsolatban. Azt állítja, hogy nem tudott róla. Csakhogy ez furcsa, mert a kiszivárgott belső jelentés szerint a tömegközlekedési cégnél tisztában voltak azzal, hogy kockázatos szerződni a Leisztinger Tamáshoz köthető, offshore hátterű céggel.
Vágólapra másolva!

Draskovics Tibortól a Pesti TV azt szerette volna megtudni, hogy a BKK igazgatósági elnökeként mit gondol a BKV-s kamubusz botrányról. Pozíciójából adódóan Draskovicsnak tudnia kell mindent az ügyről, ő azt mondta, "semmiről nem tudott."

A Riporter videóját itt tudják megnézni:

A BKK igazgatósági elnöke korábban Gyurcsány Ferenc pénzügy, majd igazságügyi minisztere volt. A 2019-es baloldali főpolgármesteri siker után pedig egyből magas pozíciót kapott Karácsony Gergelytől, akit nyilvánvalóan Gyurcsány Ferenc mozgat a háttérből. Draskovics azóta nagy ívben kerüli a nyilvánosságot.

Mint ismert, a Karácsony Gergely vezette főváros egy olyan cégtől akart buszokat bérelni, amelyiknek nincsenek járművek, a pályázat kiírásakor még nem is létezett, illetve offshore-hátterű, a tulajdonosok mögött pedig a szocialista oligarcha Leisztinger Tamás tűnik fel. Leisztinger egyébként korábban Karácsony helyettesének, az MSZP-s Tüttő Katának volt az élettársa.