Dibusz Dénes: Jövőre is be akarunk jutni a BL-be

fbl Horizontal
Dynamo Kiev's Ukrainian defender Denys Popov scores the opening goal during the UEFA Champions League football match between Dynamo Kiev and Ferencvaros at the Olympiyskiy stadium in Kiev on December 8, 2020. (Photo by Sergei SUPINSKY / AFP)
Vágólapra másolva!
A Ferencváros 1-0-ra kikapott az utolsó csoportmeccsén a Bajnokok Ligájában, így nem folytathatja majd tavasszal az Európa-ligában a nemzetközi kupaküzdelmeket. A lefújás után a Fradi kapusa, Dibusz Dénes nyilatkozott az M4 Sportnak.

„Tényleg kevés helyzetet hozó meccs volt, érezhető volt, hogy mekkora a tét. Egyik csapat sem mert kockáztatni és kinyílni, ennek ellenére a vezető és végül győztes gólig nekünk volt több és veszélyesebb lehetőségünk. Egyszer-kétszer mögéjük tudtunk kerülni, de

A kapott gól kapcsán is megszólalt Dibusz: „A foci velejárója a rögzített helyzetek, és ezek szerepe nagyon felértékelődött.

Az első 45 percben voltak szögleteink, amikből nem tudtunk veszélyt kialakítani, és vannak olyan meccsek, amikor ezeken múlik a három pont sorsa.

A védekezésben és a támadásokban még hatékonyabbnak kell lennünk, tudtuk, hogy erős játékosaik vannak jó rugókkal, akik veszélyesek lehetnek a szabadrúgásoknál. Ebből is tanulnunk kell, csalódottak vagyunk az eredmény miatt, mert bosszantó, hogy ez olyan meccs volt, amikor volt esélyünk, alakulhatott volna ez máshogy is."

A Bajnokok Ligája szereplés kapcsán minél előbb szeretne újra a legmagasabb szinten játszani az FTC kapusa:

„Hatalmas eredményt értünk el, 25 év után a Fradi bejutott a Bajnokok Ligájába.

Azért dolgozunk a következő időkben, hogy ezt jövőre meg tudjuk ismételni.

Azt gondolom, hogy nézők előtt, telt házas meccseken azért más lenne játszani, remélem jövőre ott lehetünk és a nézők is a stadionokban."