Már közel 15 millió forinttal támogatta Brüsszel Gyurcsányné védekezésellenes kampányát

Vágólapra másolva!
Vasárnapi cikkünk óta közel négymillió forinttal támogatták az európai szocialisták Gyurcsányné videós kampányát, ezzel az akció kezdete óta összesen közel 15 millió forint érkezett külföldről - derül ki a Facebookon elérhető adatokból. Úgy látszik, Brüsszel végleg elkötelezte magát Gyurcsány Ferenc felesége mellett: pénzt, időt és energiát nem sajnálva támogatják a kormányfőjelöltséget célba vevő baloldali politikust. 
Vágólapra másolva!

Vasárnap (a szombat esti adatok alapján) megírtuk, hogy facebookos kampányának kezdete, november 20-a óta Gyurcsányné közel tízmillió forintot kapott a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségétől (S&D). Arról is beszámoltunk, hogy a tendencia kifejezetten félelmetes: a cikkünk megjelenését megelőző tíz napban minimum hétmillió forint érkezett a politikusfeleség oldalára külföldről. Ahogy ennyiből is látszik,

Brüsszel valósággal önti a pénzt Gyurcsánynéba, aki hajlandó bármit megtenni nekik ezért cserébe: most azt, hogy saját hazáját támadja, ha pedig hatalomra kerül, a határkerítést is kész lebontani.

Csakhogy a folyamatnak közel sincs vége, ugyanis újabb, súlyos milliókat küldtek a baloldali politikus imidzsépítéséhez.

Újabb brüsszeli milliók

Mint ahogy több cikkünkben is foglalkoztunk vele, nemcsak a pártelnök felesége, hanem a Demokratikus Koalíció (DK) más uniós képviselői, így Rónai Sándor és Molnár Csaba is kaptak a brüsszeli pénzből. A külföldi támogatás egyértelműen azt a célt szolgálta, hogy a baloldali politikusok hirdessék közösségi oldalaikon azokat a kisfilmeket, amelyek a magyar járványkezelés lejáratását és Brüsszel dicsőítését célozták.

Ahogy az eddigiekből is kiderült, a hangsúly egyértelműen Gyurcsánynén van. A felvételek nagy részében ugyanis ő a főszereplő, sőt, a komolyabb pénzekkel az ő közösségi oldalát finanszírozzák. Ennek tudatában nem meglepő, hogy

Gyurcsány Ferenc felesége az elmúlt három napban 3 396 410 forintot kapott a brüsszeli szocialistáktól, azaz több mint napi egymillió forintot.

Ez egyben azt is jelenti, hogy videós akciójának kezdete óta megközelítőleg 11-15 millió forint közötti összeget fektettek bele külföldről. A Facebook körülbelüli, úgynevezett "becsült" értékei miatt azonban nem lehet pontosan megállapítani, hogy mennyi az annyi, így akár a valós keret jóval több is lehet ennél.

Mondani sem kell, hogy egy egyszemélyes virtuális kampányhoz képest ez óriási pénznek minősül, főleg, hogy azt Brüsszelből finanszírozzák.

Forrás: Facebook

Azt, hogy valójában ennél is jóval több pénz jöhetett az S&D-től, jól jelzi, hogy a DK-hoz közel álló Nyugati Fényen a napokban váratlanul felbukkant egy Gyurcsányné videós kampányáról szóló reklám.

Forrás: Nyugati Fény

Nem csak Gyurcsánynét támogatják

Bár ezúttal a bukott kormányfő felesége került reflektorfénybe, fontos megjegyezni, hogy Brüsszel nemcsak a DK-t, hanem valamennyi hazai, baloldali pártot támogatja. Ennek oka az, hogy míg a jobboldal mereven elutasítja az Európai Unió migránspárti politikáját, a baloldal teljes mellszélességgel támogatja azt.

Olyan szempontból megéri Gyurcsány Ferencéknek, hogy cserébe a kritika nélküli hozzáállásért, Brüsszel ott jutalmazza őket, ahol csak tudja. Ahogy az az elmúlt hónapok eseményeiből jól látszik, a hazai baloldal bőven megszolgálta a pénzt a nemzetközi porondon.

Elég csak a mostani költségvetési vitával kapcsolatos álláspontjukra, a közös védekezés elleni hadjáratukra, vagy éppen a szervezett migrációra való viszonyulásukra gondolni.