AdventBazilika: 30 millió forintos támogatás a kézműveseknek

AdventBazilika 2020
Vágólapra másolva!
Az AdventBazilika a "Remény adventje" program keretében 30 millió forintért vásárol kézműves termékeket. A program célja, hogy a járvány miatt nehéz helyzetbe került mesteremberek ezáltal is segítséget kapjanak, valamint felhívják a figyelmet a kézművesek által képviselt régiók turisztikai értékeire, illetve arra a kultúrára, amit reprezentálnak.
Vágólapra másolva!

– hangsúlyozták az AdventBazilika szervezői.

Az idén 10 éves AdventBazilika az ünnepi időszak egyik legnépszerűbb rendezvénysorozata, az évek során Budapest egyik meghatározó turisztikai látványosságává vált, a tavalyi évben elnyerte Európa legszebb karácsonyi vására címet. Sikerét egyedi programjai mellett évről évre visszatérő minőségi kézműves kiállítóinak is köszönheti. A rendezvény egyik alapításakor megfogalmazott missziója, hogy kiállítási lehetőséget biztosítson magyar minőségi és modern kézművestermékek előállítóinak,

ezzel hazai és külföldi látogatóinak megmutassa azt a sokszínű értéket, amit a nemzetközi összehasonlításban is egyedülálló kézműves kultúránk képvisel.

Forrás: AdventBazilika 2020

Idén a koronavírus-járvány teljesen ellehetetlenítette a hasonló rendezvények megtartását, így ezen családi vállalkozások komoly nehézségekkel szembesültek,

hiszen sokuk számára az advent jelentette azon kevés időszakok egyikét, amikor találkozhatnak vásárlóikkal.

Ezért döntött úgy az AdventBazilika, hogy külső támogatási forrás igénybevételével elindítja a programját. A programban résztvevő minőségi magyar kézműves termékek gyártóira a meghívott szakmai szervezetek, a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége, valamint a Népművészeti Egyesületek Szövetsége tehettek javaslatokat.

– emelte ki a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége.