Az EA tulajdonába kerül a Codemasters

codemasters grid 2 videojáték
GRID 2
Vágólapra másolva!
Kiütötte a nyeregből a befutónak tűnt Take-Two játékkiadót az ajánlatával.
Vágólapra másolva!

Novemberben első felében a brit Codemasters játékfejlesztő váratlan fejleményről tájékoztatta a részvényeseit, előzetes megállapodásra jutott az amerikai Take-Two Interactive kiadóval a felvásárlásáról. Most újabb váratlan fordulat történt az ügyben, a Grand Theft Autót és Red Dead Redemptiont is jegyző Rockstar Games anyavállalata helyett az Electronic Arts kezébe kerül a cég, várhatóan már a jövő év első negyedévében.

GRID 2 Forrás: Codemasters

Ennek sejthetően nagyon egyszerű oka van: míg a Take-Two részvényeként 4,85 fontos ajánlatot tett a fejlesztőre, addig az EA hajlandónak bizonyult értékpapíronként 6,04 fontot adni érte. Ezt azt jelenti, hogy az EA végső soron 895 millió fontot ad a vállalatért, míg a Take-Two ajánlata csak 740 millió fontról szólt.

Az árkád- és szimulációjellegű autóversenyzős játékokban egyaránt utazó Codemasters felvásárlásával az EA többek közt olyan szellemi tulajdonokhoz jut hozzá, mint Dirt, a Grid és a Project Cars, plusz a hivatalos F1-játékok készítésének a joga is nála landol.

Az akvizícióval a kiadó visszatér az autóversenyzős játékok piacára, miután lassan emberemlékezet óta csak a Need for Speed széria bottal való böködésére tellett tőle.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!