Dunai Mónika: Az idei év jelentős kihívásokkal volt teli

Vágólapra másolva!
Dunai Mónika, a Fidesz országgyűlési képviselője, a frakció családügyi kabinetjének vezetője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az idei évről, Magyarország és választókerülete jövőjéről.
Vágólapra másolva!

A politikus szerint az idei év jelentős kihívásokkal volt teli, emiatt is idei karácsony is más lesz, mint a megszokott. A mostani járványhelyzetben a legideálisabb karácsonyi ajándék a szeretet kell legyen, meg az emberi élet. Idén az emberi életek mentése volt az elsődleges, mellette természetesen ugyanilyen fontos volt az emberek munkájának a megőrzése, a magyar gazdaság helyreállítása. Sokan nem gondolták azt tavaly szilveszterkor, hogy a 2020-as évet teljes mértékben áthatja a vírus elleni küzdelem, minden egyes embernek, minden egyes családnak.

A magyar kormány legfontosabb dolga volt az év elején, hogy olyan törvényeket és jogszabályokat alkalmazzanak, amelyekkel mindkét kihívásnak eleget tegyenek. Magyarország más módszereket választott, mint más államok. Itthon a kormány azt akarta elérni, hogy a hazai vállalkozók megtartsák a munkaerőt, ne kelljen leépíteni. Mindezekhez jelentős forrásokat biztosítottak az állami költségvetésből, de ugyanilyen áldozatvállalást kértek az önkormányzatoktól, a pártoktól egyaránt.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.