Négy évig frissülhetnek az androidos eszközök

qualcomm snapdragon 888
Qualcomm Snapdragon 888
Vágólapra másolva!
Partnerségre lépett a Google és a Qualcomm az ügy érdekében.
Vágólapra másolva!

Komoly bejelentéssel állt elő a Qualcomm és a Google, állításuk szerint a jövőbeli androidos okostelefonok az eddig megszokottnál jóval hosszabb ideig, összesen négy éven keresztül kaphatják majd meg az Android új főverzióit és az operációs rendszer biztonsági frissítéseit.

A kép csak illusztráció (Qualcomm Snapdragon 888) Forrás: Qualcomm

Nem egy szimpla megállapodásról van szó, a vállalatok technikai fejlesztések sorát implementálták annak érdekében, hogy a mobileszközökben használt rendszerlapkák tervezői üzletileg racionális módon képesek legyenek lehetővé tenni a fogyasztókhoz kerülő végtermékek hosszabb támogatását.

Ennek köszönhetően reálissá vált, hogy a kütyük a kiadásukat követő négy évben megkaphassák akár minden hónapban az Android biztonsági javításait, továbbá az eredeti Android-főverziójuk után három újabb főverzió is megjelenhessen rájuk. A hosszas támogatáshoz szükséges új frissítési rendszert elsőként támogató rendszerlapka a jövő évi csúcsmobilok javát hajtó Snapdragon 888 lesz.

Mindez jól hangzik, de végső soron persze továbbra is a mobilgyártókon múlik majd, hogy ténylegesen milyen frissítéseket lesznek hajlandóak elérhetővé tenni a készülékeikhez. Ez probléma, hiszen ha nem látnak üzleti rációt a 3-4 éves, így sejthetően már jó ideje nem gyártott és árult termékeik frissítésében, akkor a mostani fejlesztés ellenére sem fognak új rendszerszoftvert és patcheket kapni a készülékeik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!