Óriási fába vágná a fejszéjét a Zoom

Zoom, logó, alkalmazás, telefon
ZOOM Video Communications logo displayed on a phone screen, thumbnails of the application, smartphone and keyboard are seen in this multiple exposure illustration. Zoom is an American communications technology company headquartered in San Jose, California. It provides videotelephony and online chat services through a cloud-based peer-to-peer software platform and is used for teleconferencing, telecommuting, distance education, and social relations. Zoom App and communication became very popular during the Covid-19, Coronavirus pandemic quarantine lockdown and social distancing as people started massively distant video telecommunication. Thessaloniki, Greece April 24, 2020 (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A források szerint riválist állítana a Gmailnek és az Outlooknak.
Vágólapra másolva!

Kevés nagyobb techipari nyertese van az idei évnek a Zoomnál. Az egyesült államokbeli székhelyű, de jelentős kínai munkaerővel rendelkező cég az idei harmadik negyedévben 777,2 millió dollár bevételre tett szert, ami éves szinten 367% növekedést jelent, de az előző idei negyedévek 355% és 169% növekedései sem kutyák. Az eredetileg üzleti célra szánt videokonferencia-szolgáltatást az előző negyedévben már 433 700 tízfősnél nagyobb cég használta, ami éves szintén 485% emelkedés.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/NurPhoto/Nicolas Economou

Mindezek után a The Information szerint a Zoom a különleges helyzetéből előnyt kovácsolva két szolgáltatás bevezetését tervezi, a nem túlságosan távoli jövőben levelezőt és naptárat bocsátana a felhasználói rendelkezésére. Az elképzelés érthető, hiszen ezekkel háromra nőne az olyan alapvető funkciók száma, amelyet képes lenne kínálni a vállalkozásoknak.

A levelezőben állítólag valamiféle szokatlan koncepciót kíván megvalósítani a Zoom, nem szimplán a meglévő szolgáltatások lemásolását tervezi.

A meglévő szolgáltatásoknál tartva érthető, hogy valami újat kell mutatni a vállalatnak, hiszen a jövőbeli megoldásainak várható célközönsége valószínűleg a Gmail és az Outlook céges verzióit veszi igénybe a vállalati levelezésre, vagy szükség esetén ezekre voksolna. Ezek nem csak kiforrott és megbízható megoldást jelentenek a levelezésre, de többek közt felhőtárhellyel és böngészős irodai programcsomaggal is integrálva vannak, amelyek jelentős értéket képviselhetnek a cégtulajok számára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!