Féltékenységből gyilkolta meg barátnőjét egy férfi Lajosmizsén

sziréna, rendőrök, rendőrség
Vágólapra másolva!
Egy román állampolgárságú férfi tavaly márciusban egy szülinapi rendezvényen volt a barátnőjével, akit hazafelé féltékenységből halálra vert. A bíróság fenntartotta a letartóztatását az első fokú ítéletig, de a férfi fellebbezett a végzés ellen. Másodfokon az ügyészség azt javasolja a Szegedi Ítélőtáblának, hogy hagyja helyben a letartóztatást.
Vágólapra másolva!

Alkalmi munkákból élt Magyarországon az a román férfi, aki Lajosmizsén megismerkedett egy nővel, aki később a barátnője lett.

Mindketten sokan ittak, a férfi ilyenkor mindig agresszívvé vált, és mivel féltékeny volt a nőre, sokszor kiabált vele.

Nem zavarta, ha ezt mások is látják.

Tavaly, március 15-én a férfi és a barátnője születésnapi rendezvényen volt az egyik helyi vendéglátóhelyen. A férfi ott is veszekedni kezdett a nővel amiatt, mert az más férfiakkal is táncolt. Éjszaka indult el a szórakozóhelyről.

Úton hazafelé a férfi többször megütötte és megrugdosta a nő testét és a fejét, aki az alkohol miatt nem tudott védekezni. Ezek után a barátnője élettelen testét hazavitte. A nő már útközben belehalt a sérüléseibe.

Forrás: Police.hu

Az ügyészség különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy ellen elkövetett emberöléssel vádolja a férfit.

A bíróság az ügyészség indítványával egyezően fenntartotta a letartóztatását az elsőfokú ítéletig. A végzés ellen a férfi fellebbezett. Másodfokon, a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség szerint a bíróság helyesen járt el, mivel a külföldi férfinak nincs Magyarországon állandó lakhelye és jövedelme sem, és esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye is.

Ezért azt javasolták a Szegedi Ítélőtáblának, hogy fogadja el az első fokú határozatot, tartsa fenn a férfi letartóztatását

– írja az Ügyészség.hu.