Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Megint felrobbantottak egy lengyel boltot Hollandiában

Horizontal
This picture shows the damage at a Polish delicatessen after a device exploded at Paletplein in Tilburg, on January 4, 2021. - The inside of the store was destroyed by the fire that broke out after the explosion. It is the fifth attack on a Polish supermarket. (Photo by ROB ENGELAAR / various sources / AFP) / Netherlands OUT
Vágólapra másolva!
A hollandiai Tilburgban újabb, egy hónap leforgása alatt immáron a negyedik robbantásos támadást követtek el lengyel árucikkeket forgalmazó üzletek ellen - írta a Dutchnews holland hírportál hétfőn.
Vágólapra másolva!

A hétfő hajnali támadás súlyos károkat okozott a tilburgi épületben és a szomszédos ingatlanokban, de nem követelt halálos áldozatot.

December 9-én hasonló robbanószerkezetek léptek működésbe az észak-hollandiai Bewervijk és Aalsmeer városában, illetve a délkelet-hollandiai Hertogenboschban három, ugyancsak lengyel boltnál.

A robbanások anyagi károkat okoztak az üzletekben, amelyek ugyanazon család tulajdonában vannak.

A rendőrség továbbra se talált se gyanúsítottat, se indítékot.

A felrobbantott üzlet Tilburgban január 4-én Forrás: AFP/Rob Engelaar

A tulajdonos, az iraki kurd származású Taha Mahmoed úgy nyilatkozott a helyi rádiócsatornának, hogy nem tud arról, hogy családjának ellenségei lennének, de nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy a támadásokat egy üzleti vetélytársa követte el. Mahmoed a rendőrséget lustasággal vádolta.

Nem tesznek semmit, pedig megígérték, hogy elfogják a bűnöst. Nem is értem, hogy követhettek el robbantásos támadásokat egy ilyen jól működő országban - nyilatkozta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről