Hóvihar miatt elmaradhat a Real Madrid hétvégi bajnoki meccse

fbl Horizontal
Real Madrid's Spanish midfielder Marco Asensio (3rdL) celebrates with teammates after scoring a goal during the Spanish League football match between Real Madrid and Celta Vigo at the Alfredo Di Stefano stadium in Valdebebas, northeast of Madrid, on January 2, 2021. (Photo by OSCAR DEL POZO / AFP)
Vágólapra másolva!
A Spanyoroszágot átható hidegfront jelentős hóvihart okozhat pénteken Navarra tartományban, ami veszélybe sodorhatja a Real Madrid Osasuna elleni idegenbeli bajnoki mérkőzését a La Ligában - írta az AS.

Zinedine Zidane csapata eredetileg szombaton lépne pályára az Osasuna ellen idegenben, azonban a mérkőzés megrendezését egy jelentős hóvihar fenyegeti, így elképzelhető, hogy nem kerül rá sor.

Eddig Pamplonában a legerőteljesebb az egész Spanyolország területén jelentkező jeges téli időjárás, amelyet a Dora vihar okozott.

Az Osasuna játékosai kénytelenek voltak megszakítani hétvégi edzésüket, mert a pályát tetemes hó borította.

Lehetséges, hogy ezen a hétvégén kényszerpihenőt kapnak a Real játékosai Forrás: AFP/Oscar Del Pozo

A Diario de Navarra meteorológusa, Enrique Pérez de Eulate szerint még korai egyértelműen megállapítani, hogy az előrejelzett vihar elég jelentős lesz-e ahhoz, hogy fennakadást okozzon .

"Jelenleg lehetetlen bármiben is megbizonyosodni, ez a vihar helyétől függ" - mondta. „Ha 100 km-rel vagy 200 km-rel odébb helyezkedik el kelet vagy nyugat felé, akkor a front nem lép be Navarrába, és nem lesz havazás vagy csak nagyon kevés.

Ha teljesen belép Navarrába, amint azt egyes kimutatások jósolják, hóvihar lesz, bár ezt még túl korai megerősíteni" -

tette hozzá a szakember.

Ha Navarra lesz a hóvihar epicentruma, amelynek az időpontja péntekre várható, akkor nagy havazásra kell számítani.

A meteorológus hozzátette, hogy a hóesés mértéke elérheti a 15-20 cm-t, és folytatódhat szombatig, ami az Osasuna-Real Madrid találkozó várható elhalasztásához vezethet.