Bíróság elé kell állnia a csapattársát szexvideóval zsaroló Karim Benzemának

Horizontal
Real Madrid's French forward Karim Benzema reacts at the end of the UEFA Champions League group B football match between Real Madrid and Shakhtar Donetsk at the Alfredo di Stefano stadium in Valdebebas on the outskirts of Madrid on October 21, 2020. (Photo by GABRIEL BOUYS / AFP)
Vágólapra másolva!
Karim Benzemának mégis bíróság elé kell állnia egykori csapattársa, Mathieu Valbuena megzsarolásának ügyében.

A versailles-i ügyészség csütörtökön jelentette be, hogy a Real Madrid csatárának bíróság elé kell állnia, miután 2015-ben kiderült, többedmagával megzsarolta korábbi marseille-i csapattársát, Mathieu Valbuenát, annak házasságon kívüli intim együttlétéről készült felvételekkel.

A vád szerint Benzema volt a közvetítő a zsarolók és egykori barátja között, ő adta át az üzenetet a válogatott egyik edzőtáborozása alkalmával.

"Abszurd és tisztességtelen bíróság elé vinni az ügyet. Benzemának semmi köze ehhez az egészhez" – idézi a madridi sportlap, a Marca Sylvain Cormier-t, Benzema ügyvédjét.

Mathieu Valbuena és Karim Benzema a francia válogatottban a botrány előtt Forrás: AFP/Franck Fife

A Real Madrid csatára 2015-ben már előzetes letartóztatásban töltött egy éjszakát a versailles-i rendőrségen, akkor félreértésnek nevezve a történteket, és azt állítva, hogy ő éppen segíteni akart válogatottbeli csapattársának.

Az ügy kirobbanása óta Benzema nem lépett pályára a francia válogatottban, amelyik nélküle lett ezüstérmes a 2016-os hazai rendezésű Európa-bajnokságon, és ugyancsak nélküle nyerte meg a 2018-as oroszországi világbajnokságot.