Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Korábbi horvát válogatott belső védőt igazolt a Diósgyőr focicsapata

Goran Milovic, DVTK, Diósgyőr
Goran Milovic sokat lendíthet a DVTK szekerén
Vágólapra másolva!
Korábbi horvát válogatott belső védőt igazolt a DVTK. A 31 éves, , 195 centiméter magas Goran Milović tavaly ősszel a szlovén Olimpija Ljubljana csapatában játszott.

Goran Milović Splitben született, és a helyi Radnički (RNK) csapatával a harmadosztályból egészen az élvonalig jutott, ahol az első évben bronzérmet is nyertek, áll a klub bemutató írásában. A bronzéremnek köszönhetően az Európa-ligában is bemutatkozhatott, ahol a Fulhamtől kaptak ki (2-0, 0-0). Ezt követően Split patinásabb csapatába igazolt, és a Hajduk alapembere, majd csapatkapitánya lett.

2013-ban horvát kupát nyert, és az Európa-liga selejtezőjében is rendszeres résztvevőnek számított, 2015-ben pedig Oroszország ellen a horvát válogatottban is bemutatkozott.

Másfél évet a kínai Csungkingban töltött, majd Európába visszatérve előbb kölcsönben az NK Osijek (ekkor volt az edzője Zoran Zekić), majd a belga KV Oostende labdarúgója lett. Az őszi szezonban Szlovéniában szerepelt, ahol 8 mérkőzést játszott, ebből öt alkalommal nem kaptak gólt (5 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség).

Goran Milovic sokat lendíthet a DVTK szekerén Forrás: Dvtk.eu

A téli szünetben az Olimpija Ljubljana is meg szerette volna tartani, miközben horvát élcsapattól is érdeklődtek iránta, Goran Milović azonban a DVTK ajánlatát fogadta el.

Az várjuk tőle, a Hajduk Split egykori kapitányától, hogy harcosságát, győzni akarását ragassza át a többiekre is" – mondta a DVTK új játékosáról Benczés Miklós, a klub sportigazgatója.

Boldog vagyok, hogy a DVTK játékosa lettem - fejezte ki Goran Milović, aki lenyűgözött a DVTK Stadion és a DVTK Medical Center.

Eszéken hat hónapon keresztül már dolgoztam együtt Zoran Zekić vezetőedzővel, akkor nagyon jól működött a munkakapcsolatunk, bízom benne, ezúttal is hasonlóan jó eredményeket érünk el közösen" – utalt a napokban kinevezett új vezetőedző személyére a hátvéd.

Mindent egy helyen az Eb-ről