Nem fizette le a Duracell a Microsoftot

xbox wireless elite series 2 gamepad kontroller játékvezérlő
Xbox Wireless Elite Series 2
Vágólapra másolva!
Egyszerűen praktikusabb volt maradni az elemeknél az Xbox gamepadben.
Vágólapra másolva!

Kisebb vihar támadt a napokban a gamer sajtóban, a Stealth Optional magazin a Duracell brit marketingfőnökének meginterjúvolása után azt állította, hogy márka és a Microsoft közti szerződés miatt vannak a mai napig cserélhető AA elemek a vezeték nélküli Xbox gamepadekben. A kiadvány idézte Luke Anderson konkrét szavait, ám azokat alaposan félreértelmezve azt a következtetést vonta le, hogy a szerződés miatt nem válthatott át a kontrollerbe épített akku használatára a Microsoft.

Xbox Wireless Elite Series 2 Forrás: Microsoft

A Microsoft röviddel később reagált a kitört minibotrányra: állítása szerint nem a farka csóválja a kutyát, pusztán azért maradt az AA elemek használatánál, mert azok nagy flexibilitást adnak a beépített akkukkal szemben.

A tudatos döntésének következtében a gamereknek lehetőségük van klasszikus ceruzaelemeket használniuk a gamepadjeikben, de ha akkut szeretnének inkább a kontrollerükbe, akkor vásárolhatnak a Microsofttól vagy bárki mástól származó, újratölthető ceruzaelemeket is. A cég megemlítette, hogy USB kábel használata esetén elemek vagy akkuk nélkül is használhatóak az Xbox gamepadek.

Egyszerűen csak úgy alakult, hogy mindig a Duracell nyerte a megbízást a termékekhez gyárilag csomagolt elemek szállítására.

Ennél többet Anderson sem állított az interjú során, sem közvetlenül, sem burkoltan. A Microsoft ezt nem említette a reakciója során, de az AA szabványú áramforrások használatának két további előnye is van a beépített akkuval szemben: egyrészt meglepetésszerű lemerülés esetén gyorsan kicserélhetőek, másrészt pedig az akkuk idővel tönkremennek, ilyen helyzet esetén az Xbox gamepadeket nem kell szervizben javíttatni, házibarkács úton akkut cserélni bennük, ne adj' isten másikat venni helyettük.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!