Látványos gólokkal jutott tovább a Manchester City az FA-kupában - videó

Bernardo Silva Manchester City
Manchester City's Portuguese midfielder Bernardo Silva (L) shoots to score the opening goal of the English FA Cup third round football match between Manchester City and Birmingham City at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on January 10, 2021. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Manchester City 3-0-ra legyőzte a Birmingham csapatát az FA-kupa vasárnap délutáni mérkőzésén, amivel bejutott a legjobb 32 közé.

Pep Guardiola együttese bő fél óra alatt eldöntötte a továbbjutás kérdését. A 8. percben Bernardo Silva egy gyönyörű kapáslövéssel megszerezte a vezetést a hazaiak számára.

A portugál játékos a 15. percben ismét a kapuba tudott találni, amikor Rijad Mahrez indítását követően Kevin De Bruyne passzát rúgta a hálóba.

A 33. percben Phil Foden góljával már hárommal vezetett a City. A 20 éves futballista egy remek cselt követően rúgta vissza a labdát a rövid sarokba.

A City a második játékrészben is kézben tartotta a találkozót, a 61. percben Mahrez gólját a videobíró les miatt érvénytelenítette, így végül maradt a 3-0-s eredmény.

A Leeds United hatalmas meglepetésre egy negyedosztályú csapat ellen esett ki a kupából. A Crawley a második félidőben rúgott három gólt Marcelo Bielsa újonccsapatának.

FA-kupa, a 32 közé jutásért
Manchester City - Birmingham 3-0 (3-0)
Crawley - Leeds United 3-0 (0-0)