Régi mobilokat hasznosítana a Samsung Galaxy Upcycling programja

Vágólapra másolva!
Otthoni eszközökké, például babafigyelővé segítene átalakítani a régi okostelefonokat a Samsung.
Vágólapra másolva!

Bár sok ember az eddiginél tovább tartja meg az okostelefonját, a mobilgyártók még a csúcsmobilok 1000-1400 eurós árazása mellett is elérték, hogy sokan így is 1-2 évente, vagy ennél is gyakrabban cserélik a készüléküket. Ez persze rengeteg megunt, levetett mobilt jelent.

Forrás: samsung

A Samsung ezek újbóli felhasználására indította el 2017-ben a Galaxy Upcycling programját. Kreatív módon építenének például automatikus állatetetőt vagy játékgépet a régi telefonokból, de ezekhez külön hardverek és forrasztási tudás is kellett.

Idén változtattak a programon, és egyszerűsítették. Elegendő lesz egy frissítést telepítené a készülékekre, az új szoftver új eszközt készít a mobilokból. A videóban két példa is feltűnik. Az egyikben babafigyelővé változik a régi mobil, ami értesítést küld, ha gyereksírást érzékel. A másik pedig felkapcsolja a lámpát éjszaka, ha a háziállat mozgását érzékeli.

A Samsung más ötletekkel is kísérletezik, korábban a tévék kartondobozaiból próbált bútort építeni. A 2021-es Samsung tévék pedig mind környezetbarát csomagolást kapnak.