Rátámadtak egy villamoson utazó férfira Miskolcon

forint, 500 forint, ötszáz, pénz, bankjegy, MNB, magyar, illusztráció, papírpénz
Vágólapra másolva!
Tavaly ősszel egy 19 éves férfi kifigyelt egy részeg férfit a villamoson. Pénzt akart kérni tőle, de a részeg férfi először nem állt szóba vele. Később 500 forinttal adott neki, hogy megszabaduljon tőle, de közben a fiatal férfi kifigyelte, hogy több pénz van a részeg férfi tárcájában, ezért rátámadt.
Vágólapra másolva!

Szeptember 26-án késő este egy miskolci villamoson egy 19 éves fiatal észrevett egy részeg férfit. Amikor leszállt a villamosról, ő is leszállt.

A megállóban odalépett hozzá és megszólította. A részeg férfi nem figyelt rá, felszállt a következő villamosra.

A 19 éves férfi is így tett. Amikor a kiszemelt áldozat a lakása közelében leszállt, a fiatal követte és újra megszólította, hogy pénzt kérjen tőle. Azért, hogy megszabaduljon tőle,

a részeg férfi adott a pénztárcájából 500 forintot és folytatta az útját hazafelé.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A támadó látta, hogy a tárcájában több pénz van, ezért rátámadt, hogy megszerezze.

Hátulról lerántotta a földre és kivette a zsebéből a pénztárcát.

A benne lévő 15 ezer forinttal, iratokkal és bankkártyával együtt elszaladt. Menekülés közben kivette a pénzt, a tárcát pedig eldobta.

A járási ügyészség a büntetlen előéletű férfit rablással, közokirattal visszaéléssel és készpénzt helyettesítő fizetési eszközzel való visszaéléssel vádolja.

A vádiratban azt javasolják, hogy ítéljék börtönbüntetésre és tiltsák el a közügyektől, emellett a vagyonából is kobozzanak el. A férfi letartóztatásban várja a bíróság döntését.